Jak vybrat bezpečné hračky pro jarní hry

  Kategorie: Tipy na hračky,
7 min.
05. dub'16

S jarem přichází více sluníčka a dní strávených hrou na čerstvém vzduchu. Honičky, kopec vitaminu D a obrovský úsměv na tváři vašeho dítěte. Takové je jaro. Mnozí rodiče se trápí nad výběrem hraček, které dítě k pohybu inspirují, něco vydrží a hlavně jsou bezpečné. Náš trh je zaplaven všelijakými hračkami, jak ale vybrat ty opravdu kvalitní? Na tuto problematiku jsme se podívali blíže. Podělíme se io tipy na hračky, které se k jaru hodí nejvíce a vašeho prcka zaručeně potěší.

Jak vybrat opravdu kvalitní hračku

Toto je otázka, nad kterou se pozastavují mnozí rodiče. Chcete koupit dítěti hračku, ale nevíte zaručit, zda je opravdu kvalitní. Stresující zprávy televizních novin o nebezpečných hračkách vám asi moc nepomáhají. Při výběru byste se měli zaměřit na následující vlastnosti:

  • hračky mají značku CE (Communauté Européenne). Co to znamená? Evropská unie se stará o bezpečnost hraček a předmětů, které používají děti. Proto vytvořila soubor nařízení, které hračky prodávané na evropském trhu musí dodržovat. Certifikát CE je pro vás důkazem, že hračka splňuje evropské normy
  • země původu - na hračce byste měli vždy najít uvedenou zemi původu. Země mimo Evropskou unii mají různé normy a co je povoleno jinde, nemusí být bezpečné podle našich standardů. Abyste si byli 100% jisti, vybírejte produkty, které byly vyrobeny v zemích Evropské unie
  • značka bezpečnosti GS - tento certifikát není nezbytný, ale slouží také jako indikátor kvality. Jde o německou značku, která se uděluje pravidelně nezávisle testovaným produktům. Je garancí, že produkt, který jste zakoupili, je pravidelně nezávisle kontrolován a bezpečný pro používání.
  • UV ochrana - v případě hraček, které se používají venku (domky, skluzavky, houpačky atd.) Je UV ochrana velkou výhodou. Barvy díky ní nevyblednou a zůstanou zářivé i po delším čase. Nemusíte tedy vyhazovat peníze za barvy a utrácet svůj čas.

V našem internetovém obchodě dbáme na to, aby hračky splňovaly kvalitativní kritéria. Nyní, v jarním období jsou mimořádně oblíbené hračky značky Smoby. Ty mají certifikáty CE, GS, jsou vyráběny především ve Francii a částečně ve Španělsku, a také jsou ošetřeny barevnými granulemi Masterbatch, které zaručují vysokou stabilitu vůči UV záření.

Tipy na kvalitní hračky pro jarní zábavu

V nejbližších měsících budete stále více času trávit s dětmi venku. Můžete navštívit dětská hřiště. Ty mají však jednu malou nevýhodu. Musíte s nimi být neustále a sledovat, co berou do rukou a zda se v okolí nevyskytuje někdo nebo něco podezřelé. Časy se změnily a dnes již není bezpečné nechat dítě pobíhat po dětském hřišti s kamarády a později jej vyzvednout. Domácí hřiště na zahradě vás takového stresu zbaví.

Domček přátel s kuchyňkou a elektronickým zvonkem

Domeček přátel s kuchyňkou

V tomto domku se najednou zahraje i několik dětí. Zahradní domky podporují dětskou představivost a přinášejí kopec zábavy. Součástí domečku i kuchyňka s tekoucí vodou, která dotváří atmosféru opravdového domu. Dětská fantazie nezná hranic a domek nabízí mnoho pobídek pro jejich bujarou představivost. Tento domek je vhodný pro děti od tří let a je zabezpečen proti poraněním. Všechny hrany jsou oblé a plochy mají protiskluzové opatření. Více domků naleznete v kategorii dětské domky.

Prolézačka Adventure Car

Prolézačka Adventure Car

Mimořádně oblíbenou hračkou v jarním období je multifunkční prolézačka Adventure car. Spojuje v sobě pískoviště, skluzavku, prolézačku a malí rošťáci se v ní zahrají i na řidiče. Adventure Car přichází v zářivých barvách, které podporují pozitivní myšlení a fantazii. K skluzavce můžete připojit hadici a rázem se z ní stane opravdový tobogán. Pískoviště najdete pod kapotou. Realistický pocit z jízdy v autě umocní elektronický volant na baterky. V této prolézačky se zahrají děti od dvou let. Více prolézaček naleznete v kategorii hračky na zahradu.

Skluzavka Megagliss

Skluzavka Megagliss Smoby

Součástí domácího dětského hřiště by měla být i skluzavka. A to hned z několika důvodů. V první řadě děti skluzavky milují. Kromě toho jsou děti motivovány ke zdravému pohybu. Dítě musí na skluzavku nejprve vylézt, aby se mohlo následně spustit a užít si zábavu se uklouznutí. Skrytým benefitem pro rodiče je, že děti se po záplavě takové aktivitě unaví a usnou bez problémů. Na skluzavky Smoby tobbogan můžete připojit hadici a z obyčejné skluzavky se v momentě stane opravdový tobogán. V naší nabídce najdete skluzavky ve všelijakých barvách a také s motivy oblíbených pohádkových postaviček. Více hraček naleznete v kategorii skluzavky.

Tříkolka Be Move Máša a medvěd

Tříkolka Máša a medvěd

Děti se neustále hýbou a rádi objevují. Tříkolka je perfektní hračkou pro děti od 15 měsíců. Děti se se učí jezdit na kole, posouvají své limity, rozvíjejí své dětské svaly. Tříkolky Smoby mají ergonomicky tvarovaná sedadla, sezení je však nejen pohodlné, ale stejně učí dítě zdravému držení těla. Většina tříkolek přichází s bezpečnostním pásem a s vodicí rukojetí pro rodiče.

Obrovskou výhodou je, že tyto tříkolky rostou s vaším dítětem. Časem jednoduše odpojíte ručku pro rodiče a vaše dítě může jezdit volně. Tuto tříkolku může používat až do tří let nebo dokud je dítě připraveno na kolo. Pro více tříkolek klikněte na kategorii tříkolky.

Koloběžka Cars Ice

Koloběžka Cars Ice

Pro děti od 2,5 roku může být zajímavým rozptýlením koloběžka. Prostřednictvím ní děti rozvíjejí svou motoriku a zejména rovnováhu. Koloběžky mají tři silikonové kolečka, které podporují stabilitu a bezproblémovou jízdu. Pokud se po čase opotřebují, jednoduše je vyměníte za nové.

Smoby koloběžky jsou vytvořeny z kvalitních konstrukcí a mají výškově nastavitelné řidítka, rostou tedy s vaším dítětem. Řídítka a nášlapná část je protiskluzová. Při jízdě na tříkolce však doporučujeme používat chrániče a přilbu. Chcete vidět více koloběžek? Najdete je v kategorii koloběžky.

Odrážedlo s houpačkou Máša a medvěd

Odrážedlo Máša a medvěd

Nejmenší děti si mohou svou lásku k pohybu ozvláštnit jízdou na odrážedle, ty podporují rozvoj jemné motoriky a koordinace. 10-měsíční děti se jízdou na odrážedle pomalu učí chodit. Větší dětičky si zase užívají svobodu pohybu a objevují okolní svět. Sedadla jsou ergonomicky tvarované, a tak se nemusíte bát o pohodlí svého prcka.

Motiv Máši a medvěda vitahne děti do jejich oblíbeného pohádkového světa a podpoří jejich fantazii. Některé odrážedla se dají jednoduše změnit na houpačku. Více hraček naleznete v kategorii dětské odrážedla.

Hračky na zahradu

Houpačka Smoby

K domku a skluzavce se hodí i pískoviště, houpačky či kolečko s nářadím. Pokud uvažujete nad koupí domku nebo skluzavky, podíváte se i po celých setech hraček. Můžete tak vybavit celé zahradní hřiště za výhodnější cenu. Všechny Smoby outdoor hračky jsou ošetřeny proti UV záření, mají oblé hrany a protiskluzové opatření. Najdete je v různých barevných kombinacích a také s motivy oblíbených pohádkových postaviček.

Ať už se rozhodnete jakkoliv, dbejte na kvalitu a bezpečnost hraček, které kupujte pro své děti. Kvalitní hračka vydrží několik dětí a některé s nimi dokonce rostou. Investice do takové hračky se vám vyplatí.