Hračky pro půlroční děti: TOP 10 nejžádanějších hraček pro půlroční děti

8 min.
11. úno'22

Bohatá nabídka hraček od výmyslu světa může člověku pořádně zamotat hlavu. Jak vybrat hračku pro miminko do 6. měsíců, které ještě nemluví a nechodí? Co zaujme půlroční děťátko, které je maximálně závislé na péči a lásce rodičů? Vybrali jsme pro vás top 10 nejžádanějších hraček pro půlroční děti, kterými trefíte do černého.

Hledáte hračku pro děťátko, které je s námi na tomto světě už půl roku? Máme pro vás tipy na 10 krásných hraček, které jsou kvalitní, hezké, funkční a miminko nejen zabaví, ale pomohou také s jeho motorickým a kognitivním vývojem. Dopřejte dětem už v útlém věku ty nejkrásnější a nejkvalitnější hračky, na které bude vzpomínat i v dospělosti.

Zvířátka k mazlení Animal Doll MiniKiss Smoby

Každé miminko potřebuje svého plyšového mazlíčka a Smoby potěší vaše děťátko hned třemi zvířátky k mazlení. Rozkošná plyšová zvířátka z edice MiniKiss jsou vhodná již pro miminka od narození. Tělíčka jsou z hebkého textilu a hlavičky s namalovanými tvářičkami zvířátek jsou vyrobeny z měkčeného plastu, který je zdravotně nezávadný.

Plyšová zvířátka mají všechny znaky klasických mazlíčků – nožičky a ručičky jsou zakončeny uzlíky, za které mohou děti zvířátka držet, ale i cucat je a masírovat si dásně. Každé textilní zvířátko obsahuje klip, na který lze připnout dětský dudlík a sáček, do kterého se dá schovat, když dítě usne. Zvířátka si děti mohou k sobě přivinout, mazlit se s nimi, jejich povrch je měkoučký k dětské pokožce.

Zvieratká na maznanie Smoby

Panenka Miss Sweet Dreams Corolle

Na svou první panenku si holčičky vzpomínají ještě velmi dlouho poté, co ji nadobro odloží na poličku. Panenka Miss Sweet Dreams od Corolle je skvělým kandidátem na první panenku vašeho miminka. Panenka oblečená ve světle růžových šatičkách s nádhernými detaily se k vašemu děťátku přitulí a uklidní jej díky jemné vanilkové vůni, ale i těm nejjemnějším materiálům.

Miminku tato hračka přinese ničím nerušený spánek a sladké probuzení bez pláče, protože oblíbená panenka bude pořád s ním. Oči panenky Corolle, které jsou stále zářivé a veselé, jsou namalovány trvanlivou barvou. Nehrozí tak, že je děti svými zkoumajícími prstíky vyloupnou a ublíží si. Děti už při prvním doteku objeví materiály příjemné na pohlazení i přitulení a díky dlouhému copu s mašlí, ručičkám a nožičkám si děti už od útlého věku procvičují správný úchop a poznávají různé povrchy.

Bábika Mini Kiss Corolle

Dřevěná hrazdička My Activity Gym Home Kaloo

Hrazdičky pro děti jsou výjimečné hračky, které působí na první pohled jednoduše, ale pro vývoj dětí mají nesmírný význam. Jemné, uklidňující barvy hraček na hrazdičce se postarají o to, že tato dřevěná konstrukce si okamžitě získá pozornost miminka. Hračky na dětské hrazdičce děti zaujmou a nabídnou jim skvělé aktivity pro rozvíjení jejich motorických a kognitivních dovedností.

Tato krásná dřevěná hrazdička s plyšovým medvídkem My Activity Gym Home od Kaloo je ideálním společníkem miminka a zabaví ho až třemi způsoby. S chrastítkem v dřevěném kroužku se zaposlouchají do jemných zvuků a cvičí si citlivost svého sluchu, plyšový medvídek je ideální pro vyprávění příběhů a vizuální komunikaci a dřevěná hvězdička s kuličkami poslouží děťátku k poznávání nových povrchů a tvarů.

Hrazdička My Activity Gym Home Kaloo

Panenka svítící ve tmě Babipouce Corolle

Jedinečná panenka, se kterou bude každé usínání i probouzení pohádkové, pochází z dílny francouzské značky Corolle. Panenka Babipouce oblečená v tmavém pyžamku s jemným vzorem totiž svítí ve tmě, takže vašim dětem přinese krásné a ničím nerušené sny. Měkoučké, velké tělíčko panenky je jako stvořené k přitulení a děti se s panenkou cítí bezpečně.

Nejúžasnějším detailem této panenky je našpulená pusinka, do které si panenka vkládá prstík a cucá ho jako skutečné miminko. Tak jako všechny panenky Corolle, i tato se vyznačuje jemnou vanilkovou vůní, která miminka uklidní. Stejný efekt má i příjemný materiál, který je hebký a teplý a dětičky se budou znovu a znovu tulit k oblíbené panence Corolle.

Bábika svietiaca v tme Babipouce Corolle

Textilní knížka liška The Angry Fox Activity Book Kaloo

Dětičky do půl roku sice číst neumí, ale vnímají barvy, tvary i materiál hraček, se kterými si hrají. Textilní knížka The Angry Fox Activity Book od Kaloo neobsahuje žádná písmena, ale kreativní rodiče nebudou mít problém vyprávět dětem příběh o lišce. Měkoučká textilní knížka vyrobená z kvalitního a na dotek příjemného materiálu obsahuje krásné ilustrace. Její součástí je také plastový kroužek, díky kterému ji připevníte k dětské postýlce.

Originální knížečka pomáhá s vývojem dětských smyslů, motoriky, rozvíjí fantazii a představivost. Ve spodní části jsou barevné stužky, které povzbuzují rozvoj hmatové citlivosti. Na té se podílejí i různé detaily ukryté v knížce, které musí děťátko zvědavými prstíky odhalovat.

Textilná knižka líška The Angry Fox Activity Book Kaloo

Dřevěné chrastítko Rabbit Rattle Baby Eichhorn

Půlroční děti potěšíte nejen plyšovou hračkou, ale také hračkou ze dřeva. Chrastítko Rabbit Rattle Baby od německého výrobce Eichhorn je vyrobeno z toho nejkvalitnějšího bukového dřeva a nejmenším pomáhá rozvíjet své schopnosti a dovednosti. Chrastítko ve tvaru zajíčka v sobě ukrývá zvukovou rolničku, která potěší chlapce i holčičky.

Zaječí ouška jsou navíc plyšová, takže hrou s chrastítkem děti poznávají více povrchů a procvičují si hmatovou citlivost. Ta je v prvních měsících po narození zvýšená, miminko reaguje na každý dotek a na vzbuzení této citlivosti je vhodné právě toto dřevěné chrastítko s rolničkou. Pestré a jasné barvy dětem pomohou s vývinem zraku, který v tomto období ještě není zdaleka dokonalý.

Drevená hrkálka Rabbit Rattle Baby Eichhorn

Panenka kosmonaut Loveys Astronaut Moon Mon Doudou Corolle

Hledáte opravdu originální plyšovou hračku, kterou si děťátko zapamatuje na celý život? Sáhněte po panence-kosmonautovi Loveys Astronaut Moon Mon Doudou od francouzské značky Corolle. Panenka v pestrých barvách je oblečena jako kosmonaut a k vašemu děťátku se přitulí a uklidní ho díky vanilkové vůni, ale i jemnému chrastítku.

Nejúžasnějším detailem této panenky je vyšívaná tvářička, stříbrné anténky a nepochybně i ručičky zakončené uzlíky, což umožňuje dětem snáze uchopit panenku. Plyšová hračka-kosmonaut je dokonale přizpůsobena útlému věku dětí a je vyrobena z těch nejlepších materiálů, které splňují přísné evropské normy.

Bábika kozmonaut Loveys Astronaut Moon Mon Doudou Corolle

Kousátko s dřevěným zajíčkem My Rabbit Teething Ring Home Kaloo

Když lezou první zoubky, je třeba se vyzbrojit trpělivostí a kousátkem. Silikonové kousátko My Rabbit Teething Ring Home od Kaloo s dřevěným zajíčkem je jako stvořené pro masírování dásní dětí, kterým se začínají prořezávat první zoubky. Kousátko z kvalitního silikonu masíruje citlivé dásně dětí a zmírňuje bolest, bez které se růst prvních zoubků neobejde.

Kombinaci silikonu a dřeva dětem umožňuje zkoumat různé povrchy, a to nejen prstíky, ale také kousáním. Tvar kousátka je přizpůsoben dětským ručkám, které ještě neovládají dokonale jemnou motoriku, ale s úchopem kousátka ve tvaru zajíčka nebudou mít sebemenší problém.

Hryzátko s dreveným zajačikom My Rabbit Teething Ring Home Kaloo

Dřevěný řetízek na kočárek Eichhorn

Děťátko vnímá svět kolem sebe vždy, když je bdělé, a to i během procházek v kočárku. Dřevěný řetízek na kočárek Bio 100% Natur od německého výrobce Eichhorn zpříjemní každou jednu procházku a zaujme pozornost miminka. Je vyrobena z kombinace dřeva a plyše, přičemž části z bukového dřeva jsou dokonale opracovány, povrch je jemný, hladký a bez třísek.

Dřevěný řetízek o délce 25 cm díky klipům hravě zavěsíte na jakoukoli stříšku kočárku nebo autosedačky, kde ji bude mít miminko vždy na očích. Nejen zrakem, ale i hmatem může zkoumat povrch jednotlivých korálků a plyšových oušek. Děti budou poznávat nové materiály, tvary a barvy, takže už od toho nejútlejšího věku si bude tříbit několik smyslů.

Drevená retiazka na kočík Eichhorn

Pěnové puzzle počasí Lee

Pěnové puzzle jsou součástí dětství stejně jako plyšové hračky, kousátka a chrastítka. Je sice pravda, že pěnové puzzle si půlroční děti neposkládají samy, ale mohou to za ně udělat rodiče a dětičky si je budou užívat jako hrací podložku. Měkoučké puzzle s motivem počasí se skládají ze 6 dílků a děti díky nim mohou objevovat nové barvy i tvary.

Každé dítě, i to nejmenší, potřebuje během vývoje bezpečné místo ke hraní, a právě to jim dopřejete s pěnovými puzzle. Měkká podložka je jako stvořená pro rozvíjení pohybových dovedností a hra na ní je mnohem příjemnější než na tvrdé podlaze. Pěnový koberec z puzzle navíc tlumí nárazy, takže pády při pokusech o první kroky budou tlumeny měkkou podložkou.

Penové puzzle počasie Lee