Hračky z cukrové třtiny: Revoluce ve výrobě plastových hraček

  Kategorie: Tipy na hračky,
4 min.
15. bře'21

Ochrana životního prostředí se ve světě skloňuje stále více a více. Všichni chceme, aby si naše děti a děti našich dětí mohly hrát v čistém prostředí bez toxických vlivů. Právě proto vám ve spolupráci s renomovaným výrobcem Smoby představujeme kolekci Smoby Green, která přichází na trh s hračkami vyrobenými z cukrové třtiny. Přivítejte spolu s námi plastové hračky nové generace a nahlédněte do procesu výroby těchto hraček.

Výroba hraček z udržitelného bioplastu je v současnosti velkou výzvou pro všechny výrobce a Smoby patří mezi první z nich. Plastové hračky z rostlinných zdrojů se mohou pyšnit stejnou kvalitou, odolností a mají rovněž jemný povrch, jako hračky vyrobené z klasického plastu. Tyto hračky jsou k nerozeznání od „klasických“ plastových hraček a měly by pro nás být takovou samozřejmostí, jako ranní probouzení.

Nadčasový design netoxických hraček vyrobených z cukrové třtiny podporuje udržitelnost a dává sbohem kultuře vyhazování hraček po jedné sezóně. Hračky Smoby z produktové linie Smoby Green jsou odolné, a to i přesto, že jsou vyrobeny z rostlinného materiálu bez použití ropy. Nadčasový design, krásné barvy a prvotřídní kvalita dodává hračkám trvalou hodnotu. Vaše děti se k nim budou znovu s radostí vracet a vy budete vědět, že si hrají s bezpečnými hračkami, které zároveň chrání planetu.

Cukrova trstina smoby blog

Několik faktů o cukrové třtině

Cukrová třtina není pouze cukr, který přidáváme do zákusků, sladkostí nebo do čaje, je to mnohem víc než jen sladká pochoutka. Z této plodiny se vyrábí i melasa, rum, papír a dokonce i palivo. Sepsali jsme pro vás několik faktů o cukrové třtině, z níž jsou vyrobeny i naše hračky Smoby z produktové linie Smoby Green:

  • Cukrová třtina je rostlina vysoká přibližně 2–4 metry se stéblem v průměru 20–80 mm a vzhledem může připomínat například bambus.
  • Nové rostliny cukrové třtiny se sázejí každých pět až sedm let. Cukrová třtina se sklízí každých 6–12 měsíců, díky čemuž může být klasifikována jako udržitelná surovina.
  • Největšími producenty cukrové třtiny jsou Brazílie, Indie a Čína. Cukrová třtina, z níž se vyrábí kbelík Smoby, se pěstuje na kontrolovaných plantážích bez pesticidů ve střední a jižní Brazílii, 2500 km daleko od amazonských pralesů.
  • Bioplast vyrobený z cukrové třtiny je podobně jako samotná cukrová třtina 100% udržitelný.

Cukrova trstina hracky blog

Hračka ze stébla

Výrobou hraček z cukrové třtiny značka Smoby udává trendy nejen v produkci ekologických hraček, ale i v barvách. Důkazem jsou jemné, pastelové barvy, které probouzejí fantazii a představivost dětí. Překrásné hračky z cukrové třtiny jsou díky svému materiálu revoluční a představují první vlaštovky v inovativní výrobě nových plastových hraček. Zajímá vás, jak se z dlouhého, více než dvoumetrového stébla cukrové třtiny stane krásná dětská hračka?

  • Lidé při svých každodenních aktivitách produkují oxid uhličitý, tedy CO₂, který se uvolňuje do vzduchu.
  • Cukrová třtina během růstu tento oxid uhličitý z ovzduší pohlcuje, čímž minimalizuje skleníkový efekt.
  • Sklizená cukrová třtina se na další zpracování přepravuje vlakem, což je mnohem ekologičtější než přeprava nákladními auty.
  • Surová cukrová třtina se zpracovává v mlýnech a následně se přeměňuje na etanol, tedy druh alkoholu.
  • Dalším krokem je výroba bioplastu přímo z etanolu, a tím posledním je výroba hraček z bioplastu přímo ve Francii.
  • Výrobou bioplastu se rovněž snižují uhlíkové emise, jelikož vyrobením jednoho kilogramu bioplastu se atmosféra zbaví 3,09 kg oxidu uhličitého.
  • Bioplast se vyrábí stejně jako klasický plast, takže na jeho výrobu nejsou nutné žádné nové, drahé stroje.
  • I přesto, že kbelík z cukrové třtiny neobsahuje toxické látky, neznamená to, že ho můžete vyhodit do přírody jako odpad. Hračky z cukrové třtiny by měly být likvidovány v souladu se zákonem.

Děti hračky zkoumají různými způsoby a žádný rodič se nevyhne tomu, aby dítě z času na čas hračku neolízlo. Všechny hračky Smoby Green z cukrové třtiny jsou proto vyrobeny z netoxických materiálů a neobsahují žádné látky, které by byly škodlivé pro děti či pro životní prostředí.

Koupí hračky z cukrové třtiny z produktové linie Smoby Green zabijete dvě mouchy jednou ranou – potěšíte děti a zároveň přispějete k ochraně naší modré planety. Dopřejte svým dětem zábavu s hračkami budoucnosti, které šetří životní prostředí.