Nechte děti zabořit se do hlíny

  Kategorie: Zdraví dítěte,
4 min.
15. kvě'16

Děti již od útlého věku napodobují dospělé. Starají se o své panenky, pečou koláče a vytahují máminy šaty ze skříně. Jejich největším idolem je obvykle maminka a tatínek. Hrou na dospělých se rozvíjejí a nabývají sociální dovednosti. No dokáží se naučit mnohem více. Hrou na zahradníka například poznávají rostlinky a své okolí.

Zahrajme se spolu na záradníka

Děti jsou jako takové malé houby, nasávají vše, co vidí. I to dobré, i to špatné. Nám nezbývá nic jiného, ​​jen dávat ten nejlepší příklad. Staré známé "vodu káže a víno pije," tady platí na 100%. Co v sobě nemáme, to dětem nemůžeme dát. Hra na dospělé má několik obrovských výhod. Prozradíme vám, jaké.

  • Děti mají svůj idol chování a podle něj se rozvíjejí. Pokud je jejich idol negativní a má spoustu zlozvyků, mějte se na pozoru. Vaše dítě je všechny objeví a lze je také zkusí napodobovat. Určitě i vás zaskočili nadávky, které se derou z úst některým dětem ve školce. Pokud to vidí u rodičů, myslí si, že je to v pořádku.
  • Děti se učí sociálním vztahům. Jsme součástí lidstva, nejsme ojedinělá bytost ve vesmíru. A tak přirozeně nedokážeme fungovat bez jiných lidí. Naše rodinné vztahy, přátelství ale i interakce s cizinci na ulici, je studnicí vědomostí pro vaše dítě.
  • Děti se učí různým profesím. Každé dítě se rádo zahraje na prodavače, doktorku, zubaře, popeláře, šoféra ... Takovým způsobem děti pochopí, co je to práce a jaký má přínos pro ostatní lidi.
  • Děti si rozvíjejí fantazii. Hra na dospělého vyžaduje obrovské množství představivosti. Děti přece jen přemýšlejí jinak než dospělí, no a tak se jejich hra někdy stane velmi vtipnou.
    Pojďme se hrát na zahradníka

Pojďme se hrát na zahradníka

Zahrada a rostlinky nabízejí neuvěřitelné množství podnětů pro zvědavou dětskou mysl. Hrou na zahradníka se naučí rozumět rostlinkám. Tomu, že rostlinka roste ze semínka, přijímá živiny z půdy a z dešťové vody. Ale i to, že jejich netřeba hala bala trhat, aby se mohli rozkvést ještě více. Děti se naučí o rostlinky starat a pěstovat si tak vztah k naší krásné přírodě. Prostřednictvím hry vzbuzují svůj zájem o domácí práce, což jistě potěší všechny maminky a tatínky, kterým by se pomocná ruka v zahradě určitě sešla.

Samé víte nejlépe, jaká je hra na čerstvém vzduchu důležitá pro vaše děti. Sluníčko dětem dodá energii, vitamin D, a celý dětský organismus se během po venku pořádně okysličí. Aktivní pohyb pozitivně ovlivňuje zdraví dítěte a je prevencí proti obezitě a mnohým zdravotním potížím. Namísto počítače dejte dětem do ruky kolečko. Pojďme se společně zabořit do hlíny.

Dětský stůl Zahradník Smoby

Dětský stůl Zahradník Smoby

Dětský stolek pro zahradníky je oblíbenou hračkou pro děti od 2 let. Součástí stolu jsou krásně barevné květináče, do kterých si může vaše ratolest nasadit opravdové květiny. O trvanlivost hračky si nedělejte starosti, je totiž ošetřena speciálním UV nátěrem. Barvy zůstanou zářivé i několik let.

Šlapací traktor s přívěsem Smoby

Šlapací traktor s přívěsem Smoby

Každý malý traktorista se potěší šlapacího traktoru s přívěsem. Vypadá jako opravdový, má otevírací kapotu a vzadu praktický přívěs, do kterého se dají uložit hračky.

Dětský plechový kolečko Janod

Plechový kolečko Janod
Žádnému pravému zahradníkovi by neměl chybět kolečko. Tento plechový obsahuje i hrabičky a rýč. Kolečko je vhodný pro všechny usilovné dětičky od 3-8 let. Více hraček pro zahradníky naleznete v kategorii hračky na zahradu.

Hračky na zahradu