Sladké sny a zdravý spánek: to je hnízdo na spaní Cocoonababy®

5 min.
25. říj'18

Sladké sny, zdravý spánek a správný vývin - io tomto je hnízdo na spaní Cocoonababy® od francouzské značky Red Castle. Jedinečné hnízdo na spaní představuje neobyčejnou pomůcku, která přivítá miminka na velkém širém světě s láskou a bez šoku. Přivítejte i vy ve své domácnosti nového pomocníka přímo z Francie.

Příběh hnízda na spaní Cocoonababy® se začal psát před desítkami let v nemocnici Nord ve francouzském městě Marseille. Patentované hnízdo na spaní Cocoonababy® navrženy v medicínském prostředí se nyní díky francouzské značce Red Castle dostane i k vám domů. Přinese miminku nejen dlouhý a sladký spánek, ale zejména spánek zabezpečující správný vývin i po narození.

Hniezdo cocoonababy mamicka

Zrodila se myšlenka

Hnízdo na spaní Cocoonababy® nezvniklo ze dne na den, ba ani z týdne na týden. O jeho vznik se v roce 1995 postarala pediatrická fyzioterapeutka Danièle Salducci, no samotnému vzniku předcházelo desetileté období výzkumů a pozorování na poli medicíny. První nápad na vytvoření takového hnízda se zrodil v momentě pozorování miminek a jejich potřeb. Fyzioterapeutka Danièle Salducci v hlavě skrsla nápad na vytvoření speciálních matrací, které by miminkům umožnily pohyby velmi podobné až stejné těm v maminčině bříšku. Samozřejmě, takto vytvořené hnízdo nebylo úplně stabilní a nebylo určeno pro domácí použití.

Prvním krokem, který vedl k vytvoření hnízda jak ho známe dnes, bylo lékařské vyšetření stanovující polohu předčasně narozeného miminka, pro které bylo hnízdo původně určeno. Lékaři si všímali vše od funkcí srdce, okysličování, dýchání přes spánkové vzorce až po úroveň stresu miminek. Druhým krokem byl posturální výzkum, během kterého si odborníci všímali polohu miminka ve spánku a na základě ní se snažili co nejvěrněji vytvořit hnízdo, které by dokonale imitovalo polohu miminka v děloze. Tým odborníků v čele s Danièle Salducci brzy přišel na to, že takto vytvořené hnízdo na spaní nepomáhá pouze předčasně narozeným dětem, ale i miminkům, které byly řádně donošené. A od toho byl už jen krůček k spolupráci s uznávanou značkou Red Castle.

Zázrak zvaný spánek

Hnízdo na spaní Cocoonababy® dokonale imituje polohu miminka v maminčině bříšku, díky čemuž přináší dětem hluboký, klidný a ničím nerušený spánek. Děťátko se v hnízdě cítí bezpečně, a to zejména díky ergonomickému tvaru a vyvýšeným okrajem hnízda, které miminku nedovolí přetočit se na bříško. Měkké vyvýšené okraje miminko pevně obklopují a pomáhají mu tak udržet se v semi-fetální pozici, díky čemuž se snižuje riziko probuzení s Moro reflexem. Miminko dokáže v hnízdě hýbat ručkami a hlavičkou přesně tak, jak to dokázalo v děloze, ale ne více, a cítí se tak v bezpečí i tehdy, když při něm není maminka. Těmito jemnými pohyby se minimalizuje risk vzniku ploché hlavičky a zajistí se správný neuromotorické vývin miminka.

V hnízdě Cocoonababy® miminka za každých okolností leží na zádech, přičemž 20° skon hnízda napomáhá nejen eliminovat reflux a koliku, ale také napomáhá správnému vývinu kyčelních kloubů, ramen a rovněž kolen. Sklon hnízda není vůbec náhodný a díky němu může miminko před spaním, ale i ihned po probuzení zkoumat své ručky a později i hračku, kterou v nich drží, čímž se zajistí včasný vývin jemné motoriky. Děťátko uložené v hnízdě Cocoonababy® nikdy nedívá přímo do stropu, čímž se toto hnízdo na spaní výrazně liší od postýlky. Miminka v tomto hnízdě jsou v přímé a okamžité interakci s rodičem a necítí se ani krátce po probuzení opuštěné.

Hniezdo cocoonababy spanok

Správný vývin již od narození

Hnízdo Cocoonababy® bude vaše děťátko provázet spánkem již od narození. Díky tomu, že bylo primárně navrženo pro předčasně narozené děti do něj můžete bez strachu uložit i miminko s hmotností 2800 g. Do hnízda na spaní od Red Castle můžete ukládat dětičky bezprostředně po narození, čímž jejich přivítáte na světě s láskou a bez šoku z velkých, otevřených prostorů. Neschopnost otočit se v hnízdě může na první pohled u rodičů vyvolat pocit bezradnosti, ale čerstvě narozená miminka pocit stísněnosti milují, protože přesně stejný pocit zažívali v maminčině bříšku. Hnízdo na spaní z dílny Red Castle můžete používat do tří až čtyř měsíců po narození, kdy se miminko začne samo otáčet.

Přechod děťátka z bříška do velkého světa bude díky hnízdu Cocoonababy® bezproblémový a láskyplný. O to se postará nejen tvar hnízda, ale i jeho materiál. Děťátko během spánku leží na kvalitním matraci, který se skládá ze dvou vrstev. První vrstvou je měkká pěna, která je v dotyku s hlavičkou děťátka a druhá, spodní vrstva, poskytuje miminku optimální komfort a podporu. Matrace hnízda splňuje všechny bezpečnostní předpisy a může se pyšnit certifikátem Certipur®, který zaručuje, že hnízdo na spaní je vyrobeno v souladu s velmi vysokými bezpečnostními, hygienickými a environmentálními normami.

Přinesete si brzy z porodnice miminko, které chcete zahrnout láskou? Hnízdo na spaní Cocoonababy®, které je výsledkem desetiletého výzkumu, vám pomůže přivítat miminko na tomto světě s láskou a zejména bez stresu. Dopřejte svému drobečkovi sladký a ničím nerušený spánek, který pro svůj zdravý vývin potřebuje.