Kreativní halloweenské kostýmy pro děti za málo peněz

3 min.
17. říj'17

Veselé kostýmy, zábava i špetka strachu. Tak se oslavuje Halloween okolo světa a stále více i u nás. Tento původem keltský svátek, vznikl jako oslava konce a začátku pohanského nového roku. Keltové věřili, že v tomto období se stírají hranice mezi světem živých a mrtvých. Konečně i v České republice si ve stejném období připomínáme zesnulé. Pokud patříte k lidem, kteří Halloween oslavují, máme pro vás několik DIY tipů, jak vytvořit kreativní kostým za málo peněz.

Máte doma malého Supermana?

Superman kostym

Na tento jednoduchý kostým budete potřebovat jen supermanovské tričko, košili a brýle bez sklíček.

Šílená kočičí žena

Kočičí žena

Župan, pyžámko, natáčky a plyšové kočičky. Kostým máte hotový raz dva a vaše malá slečna si ho určitě užije.

Letící astronaut

Raketa kostým

Na tento kostým vám stačí šusťáky, krabice, barevné papíry a šikovné ruce. Navíc splníte svému dítěti sen. Vždyť, kdo by nechtěl vyletět až do vesmíru?

Vaše malá superhrdinka

Wonder woman kostym

Chcete obléknout dcerku jako Wonder Woman? Postačí vám tričko, tutu sukénka a parádní zlatá čelenka. Wonder žena jako vyšitá.

Myšička v pasti

Myšička kostým

Neumí váš mrňous ještě chodit? Nevadí. Oblečte ho do teplé šedé mikiny, udělejte mu ouška a posaďte ho pohodlně do vozíku. U této masky se hodí šikovné ruce zejména na výrobu „pasti“.

Harry Potter

Harry potter

Harry nikdy neomrzí, kostým máte hotový raz dva. Na přípravu vám stačí červeno-žlutá šála, kterou možná upletete i svépomocně, tužka nebo oční linka a brýle bez sklíček.

E.T. na tříkolce

Et tříkolka kostým

Také jste fanouškem E.T. mimozemšťana? Pro dokonalý kostým se vám hodí tříkolka s řetězovým pohonem, plyšák E.T. (nebo i vytištěná fotka hlavy), červená mikina a ručník.

Na kravičku

Kravicka halloween

Bílé dupačky nebo body, bílá čepička, černá a růžová látka, 4 dudlíky z lahví. Flíčky na body našijete a na dudlíky můžete použít lepidlo na textil. Z vašeho miminka je rázem halloweenská kravička.

Nejchutnější sushi rolka

Sushi rolka kostym

Kostým pro nigiri sushi se dělá jednoduše, stačí bílé body, oranžová a tmavá zelená flísová látka. Místo oranžové rybičky z látky lze použít i měkký polštářek. Bez vaření a nepořádku, v kuchyni tak vytvoříte tu nejchutnější sushi rolku.

Frida Kahlo

Frida kahlo

Na výrobu kostýmu Fridy Kahlo budete potřebovat košilku s lidovými vzory nebo květy, tužku na oči, kterou nakreslíte obočí, kytičky a černou čelenku.

Zdroj obrázků: Pinterest