Léto s princeznami z pohádky Frozen

  Kategorie: Tipy na hračky,
5 min.
09. srp'17

I vám připadá, že je venku příliš horko na letní hry v přírodě? Zkuste své mrňousky zchladit promítáním krásné kreslené pohádky Frozen Ledové království. Vybrali jsme pro ně nejkrásnější hračky s tématikou Frozen v ledově modrých a fialových odstínech, které jim budou dělat společnost nejen po zbytek léta.

Srdce malých holčiček po celém světě si po Hello Kitty a Medvědovi a Máše získala další krásná pohádka. Seznamte se se sestrami Elsou a Annou, horalem Kristoffem, jeho sobem Svenem nebo zábavným sněhulákem Olafem. Kreslený film Frozen Ledové království vznikl na základě předlohy dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena a jeho známé Sněhové královny. Nádherné vizuální zpracování a neopakovatelná atmosféra ledové země, spolu s hlavními postavami, udělaly z pohádky pátý nejúspěšnější film všech dob. Hlavními hrdinkami filmu jsou princezny – mladší Anna a starší Elza, která ovládá magii a silou myšlenky dokáže vyčarovat kusy ledu nebo sněhovou vánici. Při hře mladší Annu omylem zraní. Annu naštěstí uzdraví dobrý troll, ale zároveň vymaže její vzpomínky na sestřinu magii. Od té doby si sestry spolu nehrají a Elsa stráví celá léta zavřená ve své komnatě, aby nikoho dalšího nezranila. V den svých narozenin, kdy má být korunována za královnu, vyjde její tajemství na povrch a Elsa uvězní království Arendelle do ledového kouzla. Rozhodne se proto utéct do divočiny, kde si vytvoří ledový zámek a vyčaruje ledové šaty.

Frozen Ledové království

Když dobro a láska zvítězí

Okatá a nebojácná princezna Anna se rozhodne svou sestru najít, společnost jí dělají drsný horol Kristoff a jeho věrný sob Sven, který se chová jako pejsek. Na své cestě se setkávají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly i vtipným sněhulákem Olafem, který sní o létě. Když se konečně všichni dostanou k ledovému zámku, Elsa omylem zasáhne sestřičku Annu do srdce a ta začne zamrzat. Zachránit ji může jedině projev opravdové lásky. Bude jím polibek od Kristoffa, objetí od Hanse, který si ji chtěl vzít a jehož Anna nechala v království Arendelle, nebo projev citu od někoho úplně jiného? Nechte se překvapit. Napovíme vám jen, že v pohádce se kromě klasických motivů jako poznávání pravé lásky, magické čáry a důležitost rodiny, objevuje i nepříliš typický motiv sesterské lásky.

Co jste o ledovém království (možná) nevěděli:

  • snímek získal dva Oscary, za nejlepší animovaný film a za nejlepší píseň Let It Go,
  • písničky a hudební pasáže filmu zabírají 24 minut,
  • kulisy pohádky tvoří norská krajina a její kultura, která se v kreslených filmech Disney dosud nevyskytovala,
  • film byl inspirován pohádkou Sněhová královna od Hanse Christiana Andersena, odkazem na tohoto spisovatele jsou i jména postav – Hans, Kristoff a Anna,
  • Elsin nádherný ledový hrad vytvářelo až 50 animátorů,
  • Frozen se dočkal krátkého animovaného pokračování, které bylo v kinech promítáno spolu s novým filmovým zpracováním Popelky – Frozen Fever (Oslava v ledovém království) má 7 minut a královna Elsa v něm připravuje narozeninovou oslavu pro princeznu Annu,
  • Frozen bude mít své celovečerní pokračování a budou na něm pracovat stejní tvůrci, jako na prvním filmu.

Dětská tříkolka Frozen

Smoby tříkolka Frozen

Dětská tříkolka Smoby je vhodná pro všechny malé princezny již od 15 měsíců. Obsahuje odnímatelnou vodicí rukojeť, díky které můžete kontrolovat pohyb svého dítěte. Tříkolka je stabilní a je vyrobena z kvalitních materiálů. V pohodlném sedadle se bude vaší malé Elze sedět příjemně. Vaše princezna určitě ocení třpytky na zadní torbě, které se na sluníčku krásně třpytí. Ve vyklápěcí torbě si navíc může odvézt hračky. Více tříkolek s motivem Frozen naleznete v kategorii tříkolky.

Smoby koloběžka Frozen

Dětská dvoukolová koloběžka Smoby je díky své nízké váze vhodná pro každé dítě od 5 let. Koloběžka pro děti má pevnou kovovou konstrukci a lehký hliníkový rám. Řídítka koloběžky jsou měkká a příjemná na dotek. Jednoduchým způsobem se dají výškově nastavit podle potřeb do výšky až 80 cm. Koloběžka pro děti se snadno skládá a dá se snadno přenášet. Dítě si ji proto může vzít kamkoliv s sebou. Koloběžka Smoby obsahuje ložiska třídy 5, což zaručuje jejich plynulý dojezd, podobnou dobu točení všech koleček a absolutně tichý chod. Její nosnost je do 50 kg. Více koloběžek pro děti naleznete v kategorii koloběžky.

Dětská skluzavka Frozen Smoby

Skluzavka Frozen

Dětská skluzavka s Annou a Elzou je vhodná pro všechny děti již od 2 let, nabízí 90 cm dlouhou plochu na klouzání a navíc z ní jednoduše vytvoříte tobogán. Stačí připojit hadici a vaše děti se mohou těšit z domácího aquaparku. Schůdky mají protiskluzovou úpravu a jsou bezpečné i pro bosé a mokré nožičky. Díky UV ochraně zůstane skluzavka krásná po dlouhou dobu. Více skluzavek naleznete v kategorii skluzavky.

Hračky Frozen