Obujte dětem kopačky! Fotbal je skvělý sport pro děti

  Kategorie: Zdraví dítěte,
4 min.
03. čec'16

Evropské fotbalové mistrovství jsou v plném proudu. Náš tým už sice vypadl, ale to nebrání našim malým Petřem Čechům a Ronaldům aby se z fotbalu těšili a teplé letní dny trávili s fotbalovým míčem. Proč naše děti tak velmi milují fotbal a čím potěšit srdce malého fotbalistu? Tak na to jsme se podívali.

Fotbal je oblíbeným sportem dětí

Kde se vzal, tu se vzal. Fotbal.

Kopat do míče a dávat góly není jen novodobou zábavou. Už 2. století před naším letopočom hrávali Číňané hru s názvem Tsu 'Chu. Úkolem hráčů bylo kopnout míč, vyrobenou z kůže a plněnou vlasy a peřím, do sítě natažené na bambusových tyčích. Záznamy o hrách podobných fotbalu se našly i u starých Egypťanů a Řeků. Fotbal se v Anglii objevil již kolem roku 1170 a během následujících staletí byl několikrát zakázán. Proč? No možná proto, že to byla taková zábava, že se angličtí mladíci více zajímali o fotbal než o boj ve válkách. Lidé se zřejmě až tak nemění.

Fotbal je i pro děvčata

Fotbal se často spojuje jen s chlapci. No dívky nejsou o nic horší fotbalistky. Ne každá holčička touží být balerínou nebo princeznou. Holčičky se také řady honí. Pokud máte doma dcerku, určitě nám dáte za pravdu, že není z porcelánu a svou silou a odvahou předčí nejednoho chlapce. Nechte ji vybrat si, co ji zajímá. Možná z ní bude jednoho dne i slavná fotbalistka.

Fotbal je vhodný pro kluky i pro holky

Zdravější s fotbalem

Dospělí muži rádi vymění kopačky za dálkové ovládání. Fotbal v televizi jim sice zvedne adrenalin, ale na zdraví nepřidá. Naše děti to zřejmě vědí, a proto svých fotbalových hrdinů přenesou na trávník. Špetka dětské představivosti a jsou z nich největší fotbalové hvězdy. Fotbal jim však kromě sebevědomí dává io kousek více.

Honění se za míčem lze malému tělíčku pořádně zabrat. Dětem se okysličí celý organismus a posílí si imunitu. Po pořádném běhu jim začnou i hlavičky fungovat o něco lépe a ve škole se jim daří více. Při fotbale si posilují celou pohybovou soustavu a zlepšují své motorické schopnosti. Jak se říká, co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš. Láska ke sportu se buduje dlouhodobě. Díky fotbalu v dětství si tak vybudují správné návyky a také si snižují riziko srdečních chorob, cukrovky a dalších zdravotních problémů, které plynou ze špatné životosprávy.

Fotbaloví kamarádi jsou k nezaplacení

Děti se díky fotbalu učí týmové hře. Vědí, že pokud chtějí vyhrát, musí spolupracovat a navzájem si důvěřovat. A to je něco, v čem i my dospělí často selháváme. Kromě toho se na zeleném trávníku budují přátelství. Některé mohou trvat i na celý život. No hlavně se děti naučí fungovat s ostatními dětmi a vnímat i jejich potřeby.

Dřevěný fotbalový stůl Nr.1 ​​Smoby od 8 let

Fotbalový stůl Smoby

Mít takový stůl v dětském pokoji. To je snem nejednoho malého fotbalisty. Součástí stolu jsou dvě korkové míčky a na obou stranách najdete pulty na počítání skóre. Rukojeti jsou ergonomické a snadno se uchopují. Děti si při hře se stolem cvičí svou trpělivost, koncentraci a jemnou motoriku.

Dřevěný fotbalový stůl Champions Janod 3-8 let

Dřevěný fotbalový stůl Champions Janod

K tomu, aby se z vašich dětí jednou staly šampioni, je třeba trénovat již od útlého věku. Ať už jde o fotbal opravdový nebo ten stolní, nikdy není příliš brzy na trénink. Nejmenších fotbalistů potěší takový parádní fotbalový stůl vyrobený ze dřeva.

Stolní fotbal

Puzzle FC Barcelona 500 dílků Educa od 11 let

Puzzle FC Barcelona
Máte doma fanoušky FC Barcelona? Tak to je určitě potěší puzzle, které si mohou později pověsit na zeď. 500 kusů dílků z kvalitních materiálů zabaví nejen děti ale i rodiče. Ne každý letní den je slunečný. Když se nedá vyběhnout na trávník, alespoň fotbalové puzzle potěší.

Puzzle pro děti