Tipy na hračky pro EKO maminky

  Kategorie: Tipy na hračky,
4 min.
05. lis'16

Možná se vám okolí směje, možná vás nechápe. Vy však víte, že jdete svou cestou a že je správná. Snažíte se produkovat méně odpadu, vypěstovat si vlastní zeleninu či dodržovat principy kontaktního rodičovství. Když přijde řeč na hračky, ty musí být také v souladu s vaší životní filozofií.

Nálepka eko nebo bio matky se u nás někdy používá v negativním významu. Ve skutečnosti se za ni vůbec nemusíte stydět, tedy pokud vaše filozofie nezavání fanatismem či extrémními názory. Pro tento styl jste se možná rozhodla z racionálních důvodů, možná na základě špatných zkušeností s tradičními postupy. Ať je to jak chce, stále platí, že je třeba poslouchat svůj vnitřní hlas a ujasnit si pro a proti.

Hračky pro eko maminy

7 znaků toho, že jste EKO matka:

  • zažila jste alternativní porod, případně jste po porodu snědla svou placentu,
  • nepoužíváte jednorázové pleny, nahrazujete je bavlněnými plenami nebo fungujete na bezplenkové metodě,
  • kojíte tak dlouho, jak se dá,
  • zajímáte se o kvalitu a složení potravin, upřednostňuje doma vypěstované ovoce a zeleninu,
  • sladkosti z obchodu vaše dítě neochutná první roky svého života (tajné krmení u tchýně se nepočítá),
  • používáte šátek a dodržujete principy kontaktního rodičovství,
  • zajímáte se nejen o to, co dá vaše dítě do úst, ale i jakými materiály je obklopeno.

Pokud jste se našla alespoň ve čtyřech ze sedmi bodů, gratulujeme vám, jste EKO matka :)

Zdravé bydlení

Každý rodič chce pro své děti jen to nejlepší. Proto neustále hledáme lepší alternativy. Mezi ně patří i zdravé materiály, kterými se bude dítě obklopovat. Pokud bychom měli jít do hloubky, měli bychom začít konceptem zdravého bydlení. V domech ze slámy a hlíny však dnes bydlí málokdo a tyto alternativní materiály a postupy jsou pro bydlení v bytě nepoužitelné. Jednoduchým krokem k zdravějšímu bydlení je dřevěná podlaha místo dlažby, laminátu, vinylu či linolea. Zdravými materiály můžete dítě obklopit i v dětském pokoji. Prohlédněte si naši nabídku ekologických hraček od renomovaných značek Janod, Educa, BIG a Smoby.

Dřevěné kostky Kubix – 100 Blocks Janod stavebnice

Dřevěné kostky Kubix Janod

Janod dřevěné kostky Kubix – 100 Blocks jsou pěknou dřevěnou hračkou vhodnou pro děti od 2 do 6 let. Dětská dřevěná stavebnice je tvořena 100 kostkami a poslouží dětem na učení se barev a tvarů, též na rozvoj prostorového a logického myšlení.

Nejekologičtější hračky

Tradice dřevěných hraček je velmi dlouhá. Už staří řemeslníci věřili, že láska a energie vložené do dřeva při jeho opracování budou pozitivně působit na ty, kteří si tyto výrobky koupí. Dřevěné hračky jsou jedinečnou ekologickou alternativou hraček, hrávají si s nimi již celé generace. Hračky v našem internetovém hračkářství jsou vyrobeny ze dřeva vytěženého ze zodpovědně obhospodařovaných lesů, které je označeno certifikátem FSC (Forest Stewardship Council).

Dětská společenská hra Labyrinth Alphabet Game Janod

Společenská hra Labyrinth Janod

Dřevěná společenská hra Labyrinth Alphabet Game je vhodná pro děti od 4 do 7 let. Je tvořena několika deskami, na kterých jsou zobrazeny různé obrázky s názvy v angličtině a francouzštině. Děti si tak zábavným způsobem mohou rozšiřovat svou slovní zásobu v cizím jazyce.

Snadná dostupnost přírodního materiálu

Zajímavou vlastností dřeva je jeho antiseptickosť – ničí bakterie, to však platí jen o dřevě bez povrchové úpravy. Další výhodou tohoto přírodního materiálu je jeho snadná dostupnost a zpracovatelnost, navíc se dá recyklovat. Výběr dřevěných hraček je dnes bohatý, děti si velmi rychle oblíbí dřevěná autíčka, kostky, postavičky, zvířátka, hudební nástroje či roztomilé dřevěné dekorace. Hračky ze dřeva jsou výbornou alternativou nejen pro každou EKO maminku, ale pro každého rodiče, který chce dopřát dítěti to nejlepší.

Puzzle Santoro Gorjuss Purfect Love Educa 1000 dílů

Puzzle Santoro Educa

Puzzle Santoro Gorjuss Purfect Love od španělského výrobce Educa obsahuje až 1000 dílků s oblíbeným dívčím motivem Santoro Gorjuss. Dílky puzzle jsou vyrobeny z kvalitního kartonu, který je pevný a odolný.

Dětské dřevěné hračky