5 dřevěných outdoor hraček do každé zahrady

  Kategorie: Tipy na hračky,
5 min.
18. kvě'21

Nadčasové dřevěné hračky dokážou potěšit každou generaci dětí. Výjimkou nejsou ani hračky ze dřeva od německého výrobce Eichhorn, které u dětí probudí vztah k přírodě. Přinášíme vám tipy na 5 krásných dřevěných hraček německé značky Eichhorn, které nastartují nekonečnou dětskou fantazii a vytáhnou na čerstvý vzduch i toho největšího lenocha. Jste připraveni na pořádnou dávku zábavy?

Dřevěné hračky jsou hračky s duší, dýchají a vnášejí do každodenních her osobitou energii přírody. Jsou trvanlivé, ekologické a při správné péči odolají zubu času stejně jako plastové hračky. Nic se nevyrovná dotyku s dřevem, které je voňavé a při pohledu na letokruhy a fascinující kresbu odráží minulost přírodního materiálu. Potěšte děti hračkami ze dřeva, které je zabaví a naučí mnoho nového.

Dřevěný lis na květiny Herbal Outdoor Leaf Press

Vytváření herbářů je v mnoha školách stále součástí hodin přírodovědy. Díky lisu na květiny Herbal Outdoor Leaf Press od značky Eichhorn vaše děti objeví kouzlo této činnosti ještě dříve. Dřevěný lis vhodný pro děti od 6 let si musí dětičky nejprve sestavit, což však není žádná věda. Do lisu, mezi kartonové podložky, následně vloží různé květiny či listy, které nasbírají na procházce a slisují je. Součástí sady jsou i barvy a štětec, takže děti si mohou dřevěný lis ozdobit podle vlastní fantazie.

Práce s dřevěným lisem již v raném věku u dětí probouzí vztah k přírodě, která nás obklopuje po celý život. Během dotyku se dřevem, ale také s různými rostlinami děti zkoumají nové povrchy a zdokonalují si hmat. No nejen ten – formuje se jejich osobnost, zvyšuje mozková aktivita, probouzí se kreativní a abstraktní myšlení a v neposlední řadě rozšiřují své znalosti o novou oblast botaniky.

Dreveny lis eichhorn blog

Dřevěná houpačka Wooden Baby Swing Outdoor

Součástí každé pořádné zahrady musí být bez debaty kvalitní houpačka, která dětem přinese dlouhé chvíle smíchu, ale i pohybu. Houpačka z březového dřeva má nosnost 20 kg a jednoduše ji upevníte na strom nebo na prolézačku. Houpačka má klasický tvar, který si z dětství pamatují i rodiče, nechybí jí povrchová úprava a samozřejmě ohrádka, která dětem zajistí maximální bezpečnost.

Velkou výhodou je nízká hmotnost houpačky a také její konstrukce, kterou lze bez obtíží sbalit do auta a vzít s sebou na chatu, k prarodičům či dokonce na dovolenou k moři. Houpání na houpačce představuje skvělou zábavu pro každé dítě už od útlého věku, přičemž tato aktivita důkladně procvičí celé tělo, ale i mysl, protože děti se musí naučit i to, jak se samy rozhoupat a jak vlastně houpačka funguje, když je nehoupají rodiče.

Hojdacka eichhorn blog

Dřevěný úl pro včely Outdoor Bee House

Včely hrají v našich životech neuvěřitelně důležitou roli a bez jejich existence by lidstvo nedokázalo přežít. Péče o včely je však velmi náročná, ale i vy doma můžete spolu s dětmi přispět svou troškou a zajistit včelkám domov. Včelí úl Outdoor Bee House od Eichhorn bude domovem pro divoké včely a čmeláky a je jen a jen na vašich dětech, jak tento domeček zařídí a ozdobí.

Součástí sady na výrobu dřevěného úlu pro včely jsou barvy a štětec, pomocí kterých děti vdechnou lipovému dřevu nový život. Děti při této činnosti zapojí svou kreativitu, probudí fantazii a ozdobí světlé dřevo svými malbami. Na poličky domku pak stačí uložit různý přírodní materiál, do kterého se včely a jiný hmyz nastěhují. Nejlépe poslouží šišky, duté stonky rostlin, tenčí větve s vyvrtanými otvory, ale také cihla s komůrkami.

Dreveny ul eichhorn blog

Dřevěné krmítko pro ptáčky Outdoor Feeding House

Život a zejména veselé štěbetání do vaší zahrady přinese i dřevěné krmítko pro ptáčky Outdoor Feeding House. Podobně jako lis na květiny a domeček pro hmyz, i krmítko je připraveno na to, aby ho děti ozdobily a daly prostor svému kreativnímu myšlení. V tvůrčí sadě děti objeví jedno krmítko, barvy a štětce, takže se mohou okamžitě pustit do malování.

Hotové krmítko pak stačí zavěsit na strom nebo ho někam položit, nasypat krmivo a čekat na první návštěvníky. Přílet ptáčků bude skutečným přírodním divadlem, během kterého budou děti pozorovat, jak se ptáčci krmí. Zároveň se také naučí rozeznávat různé druhy opeřenců a zjistí, že každý druh nejen jinak vypadá, ale i jinak zpívá.

Krmitko eichhorn blog

Dřevěné zahradní lehátko Outdoor Kids Sunchair

A po takové práci konečně přichází čas na odpočinek! Relax a pohodu si děti užijí na lehátku Outdoor Kids Sunchair s kvalitní dřevěnou konstrukcí a textilním potahem s páskovým vzorem. Zahradní lehátko je vyrobeno z bukového dřeva a má nosnost až 40 kg. Dá se velmi rychle složit, takže děti si ho mohou v případě potřeby přesunout na sluníčko nebo do stínu.

Maximální komfort dětem zajistí i možnost nastavit lehátko do tří úrovní. Dřevěné lehátko se zeleno-bílým potahem bude skvělým doplňkem každé zahrady a vaše děti si díky němu užijí zábavu na zahradě ještě o něco více.

Lehatko eichhorn blog

Překrásné a nadčasové dřevěné hračky Eichhorn ani po letech neztratí svoji hodnotu a potěší i další generaci. Nemluvě o tom, že hračky z bukového, březového či lipového dřeva děti ještě více přiblíží k přírodě a zároveň pomohou zlepšit jejich manuální dovednosti a technickou představivost.