Jak strávit s nejmenšími dovolenou doma?

  Kategorie: Tipy na hračky,
5 min.
22. srp'16

Pokud se toto léto nechystáte k moři, na hory nebo na jiný výlet, ale plánujete zůstat s dětmi doma, určitě se sami sebe ptáte, jaký program svým nejmenším vymyslet. Máme pro vás několik tipů, jak mrňouse zabavit a zpestřit jim chvíle oddechu v rodinném kruhu.

Dovolené v zahraničí jsou skvělou příležitostí, jak spolu s dětmi změnit prostředí, odpoutat se od každodenních starostí a dokonale si odpočinout. Každý však nemá možnost odjet se svou rodinou na týden nebo déle do cizí země, ať už kvůli pracovním povinnostem, zdravotním problémům nebo finančnímu rozpočtu. Dalším úskalím bývají zavřené školky během letního období. To může zkomplikovat situaci zejména rodičům těch mrňousů, kteří jsou příliš malí na to, aby mohli jet třeba do dětského tábora.

Dovolena s detmi doma

Základem je vyhnat nudu

Nevěřili byste, ale představa pobytu v neznámé „exotické“ zemi, navíc s nedostatkem vhodných aktivit a hraček, může být z pohledu děťátka mnohem nudnější než čas strávený ve známém prostředí s oblíbenými hračkami. Jestli se postaráte o to, aby měly vaše děti co dělat, mohou i doma prožít nezapomenutelné chvíle. Pamatujte si, že děti, a zejména ty malé, potřebují každodenní stimuly k tomu, aby rozvíjely své schopnosti, dovednosti i fantazii. Nejmenší musí mít i dostatek pohybu a čerstvého vzduchu. Pokud vlastníte dům se zahrádkou, pak máte výhodu. Ani mezi čtyřmi stěnami však nejste tak omezeni, jak se na první pohled zdá. Nabízíme vám 5 tipů, jak strávit s dětmi dovolenou doma, ať už v bytě nebo na vlastním dvorku:

Domácí akvapark

Set dětské skluzavky Smoby a vodní hry

Set skluzavky a vodní hry je ideální kombinací pro chvíle letní pohody. Děti se na skluzavce mohou klouzat jen tak, nebo – pokud ji napojíte na vodu a umístíte k bazénu – z ní v okamžiku vytvoříte úžasný tobogan s dvojitou vlnou. Skluzavku doplňuje taky vodní hra pro děti, která jim v letních měsících nahradí klasickou autodráhu. Jde vlastně o skládačku vodotěsných kanálů naplněných vodou, které lze různým způsobem uspořádat a vybudovat tak závodní dráhu pro loďky či letadla. Děti mění směr a rychlost proudící vody pomocí pohyblivé rukojeti.

Dětské skluzavky

Velká letní jízda

Tříkolka Prasátko Peppa Pig Be Move Smoby

Děti moc dobře vědí, že v létě se nevyplatí sedět doma. Hezké počasí je rychle vyláká ven, postarejte se tedy o to, aby si trávení volného času mohly užít co nejvíce. Zkusili jste je třeba posadit na tříkolku? Bez jízdy na stylovém vozidle, které je navíc zdobené jejich oblíbenými pohádkovými motivy, si nebudou umět představit den. Tříkolky mají kromě ergonomicky tvarovaného sedadla a bezpečnostního pásu výhodu v tom, že porostou spolu s vaším prckem, takže je využijete i na delší období. Pokud se váš malý řidič bude chtít osamostatnit, hravě mu tříkolku přizpůsobíte.

Dětské tříkolky

Cesta do vesmíru

Dřevěná magnetická skládačka Raketa Kit Magnet Janod

Ani náhlá změna počasí vás nemusí vyvést z rovnováhy. Naopak, i za deště dokážete vykouzlit dětem úsměv na tváři, třeba dobrou společenskou hrou nebo zábavnou skládačkou. Proč cestovat do ciziny, když se mohou vaše ratolesti přenést až do vesmíru? Dřevěná magnetická hračka ve tvaru rakety, složená z magnetických a dřevěných dílků, umožňuje nejmenším objevovat principy fungování magnetů, rozvíjí jejich jemnou motoriku, hmatovou citlivost i fantazii.

Dětské stavebnice

Dětská garden párty

Set domeček pro děti Smoby a stůl Piknik

Dětské domky jsou vděčným objektem zábavy mrňousů v různém věku. Mohou zde vymýšlet všelijaké hry, napodobovat situace, které řeší dospělí a nenápadně si tak osvojovat různé společenské návyky. Nejmenší jistě potěší i set dětského domečku a piknikového stolu, se kterým se dá ledacos podniknout, například uspořádat velkou letní garden párty i se všemi kamarády ze sousedství. Pomozte svým malým rošťákům připravit s vaší pomocí jednoduché občerstvení pro hladové hosty –  není nic lehčího než vyzdobit připravené sendviče nebo nachystat koláčky.

Detské domky

Domácí zmrzlinárna

Dětská zmrzlinárna Frozen Smoby

Kdo by neměl rád sladkou chlazenou pochoutku? Přestože zmrzlina se pojí zejména s dovolenou, neznamená to, že si ji nemohou vaši nejmenší dopřát i doma. Připravit lahodné a navíc zdravé domácí nanuky je díky praktickým náplním, které koupíte kdekoliv v domácích potřebách, naprostou hračkou. Stačí vám jogurt a různé ovoce – fantazii se meze opravdu vůbec nekladou. Třešničkou na dortu pak bude vlastní domácí zmrzlinárna s koláči, dávkovačem zmrzliny a pokladnou, například s kreslenými kamarády z pohádky Ledové království, kde může vaše ratolest své zmrzlinové výtvory „prodávat“.

Dětské obchody