Dokonalé valentýnky, které zvládnou i děti

  Kategorie: Výchova dítěte,
3 min.
12. úno'18

Svátek zamilovaných je tu co nevidět! Každý rok na nás při této příležitosti v nákupních centrech číhají srdíčka, rozkošné plyšové hračky a kartičky s věnováním plné lásky. Právě valentýnky vyrábějí děti i ve školách či školkách a pak jimi někoho potěší. Máme pro vás pár jednoduchých návodů, podle kterých pomůžete dětem vyrobit dokonalé valentýnky i doma.

Dostat nápad někdy trvá velmi dlouho. I proto jsme za vás našli originální valentýnské kartičky či pozdravy, které hravě zvládne i děťátko. Některé s vaší pomocí, některé úplně samo. Ručně vyráběné pozdravy potěší nejvíce, protože tím dáváte milovanému najevo, že jste si na tom dali záležet.

Jednoduchá skládačka

Jednoduchá skladačka

Tuto jednoduchou valentýnku zvládne dítko i samo během několika minut. Nejdůležitější je při tom vědět, jak složit papír. Samozřejmě, že můžete vyrobit jen jednoduchou valentýnku v podobě zavíracího srdíčka. Barevný papír přeložte jako harmoniku a na celou užší plochu nakreslete srdíčko. Vystřihněte vrchní a spodní část srdíčka, boční strany se musí alespoň trochu dotýkat. Na každou část srdíčka může vaše děťátko něco napsat a obdarovaný to bude po kousku odkrývat.

Srdíčka s křidélky

Srdiečka s krídelkami

Pokračujeme jedním z jednoduchých nápadů. Z bílého silnějšího papíru nebo čtvrtky si vystřihněte větší srdíčko a z barevného, ​​ideálně červeného nebo růžového o trochu menší. Přeložte obě srdíčka na polovinu a v místě, kde se vám ohnula, je slepte. Stačí tenká vrstva kvalitního lepidla na papír, aby lepidlo nevyteklo na srdíčka. Můžete přidat další vrstvy a nezapomeňte na srdíčko napsat pěkné věnování nebo něco nakreslit.

Srdíčková výšivka

Srdiečková výšivka

Ačkoli se to na první pohled zdá, tato valentýnka není ani zdaleka tak náročná. Vezměte si čtvrtku (nebo i karton) a vystřihněte z něj velikost, jakou chcete mít. Pak si na něj nakreslete tužkou srdíčko a nakreslenou čáru hustě vytečkujte. Vezměte si silnější barevnou nit nebo tenkou bavlnku a jehlou protáhněte dvě dírky. Ze zadní strany na niti udělejte uzlík a provlékejte dále přes všechny dírky křížem-krážem a nakonec zase zauzlujte. A krásná vyšívaná valentýnka je na světě!

Malý polštářek

Valentínske vankúšiky

I s touto Valentýnkou zřejmě dětem budete muset trošku pomoci. Potřebujete k tomu látku, nit a něco čím polštářek vyplníte. Pokud chcete, aby byl polštářek i praktický, zašijte do něj namísto vaty bylinky, nejlépe levanduli. Podobně jako při předchozích Valentýnkách, i zde budete potřebovat obkreslit srdíčko na látku a vystřihnout ho dvakrát. Opatrně kousky látky sešijte, ale nechte si prostor na to, abyste mohli polštářek naplnit. Když tak učiníte, sešijte i zbytek a polštářek je na světě.

Každý nápad si můžete přizpůsobit podle sebe, zjednodušit ho či právě naopak, něčím ho ještě dotvořit. Je jen na představivosti vašeho děťátka, jak si s Valentýnkou poradí. Nic to však nemění na tom, že vlastnoručně vyráběné valentýnské kartičky potěší mnohem víc než ty koupené.