Dobrodružství se Smoby začíná: Objevte dobrodružnou dráhu Adventure Course

  Kategorie: Tipy na hračky,
5 min.
22. bře'22

Víte, co vyláká všechny děti v příštích týdnech na čerstvý vzduch? Správné odpovědi jsou hned dvě – blížící se jarní počasí spolu s teplejšími slunečními paprsky a parádní novinka z dílny oblíbeného výrobce hraček Smoby. S nadšením vám představujeme perfektní přírůstek v rodině Smoby – dobrodružnou dráhu Adventure Course, díky které bude radost ze hry na čerstvém vzduchu přímo hmatatelná.

Připravte se na vlny smíchu, radosti a zábavy. Přesně to totiž vypukne na každé zahradě po rozložení dobrodružné dráhy Adventure Course od renomovaného francouzského výrobce hraček Smoby. Barevná dobrodružná dráha zaručí neustálý přísun zábavy, zaručeně zažene nudu a pohltí všechny děti od dvou let. Ještě stále nevíte, o čem mluvíme? Seznamte se s žhavou novinkou Smoby!

Čtyři chodníčky, čtyři opěrné body, spousta propojení a kombinací, které přinášejí nekonečnou zábavu. Dobrodružná dráha Adventure Course nabízí dětem od 2 do 6 let téměř neomezené množství příležitostí k procvičování motorických schopností, posílení svalstva, zlepšení stability a koordinace celého těla, ale také reflexů a prostorového vnímání. Na první pohled jednoduché „chodníčky“ dají prostor i kreativitě a fantazii. Co všechno děti s dobrodružnou dráhou Adventure Course zažijí?

Dievča a dobrodružná dráha Smoby

Nekonečné možnosti zábavy

Dobrodružná dráha Adventure Course rodičům možná připomene oblíbenou dětskou hru „zem je láva“, jejíž princip byl jednoduchý – nevkročit na zem (podlahu, koberec, trávu) a přesouvat se pouze po vyvýšených plochách, tedy po gauči, nábytku, polštářích… Dráha Adventure Course umožňuje dětem kráčet po vyvýšených chodnících a opěrných bodech, přičemž děti využívají svou šikovnost a každou hrou se zlepšují.

Dráha vyrobená technologií Blow Moulding se skládá z pevných a odolných plastů, je chráněna anti UV filtrem a jednotlivé díly jsou protiskluzové. Děti však bude spíše zajímat maximální délka 3,5 metru a fakt, že na ně čekají různé úrovně obtížnosti, stoupající či klesající terén a překonávání překážek. Děti se mohou bavit samostatně nebo v týmech, mohou utvářet dvojice a soutěžit proti sobě. Dobrodružná dráha nabízí dětem několik tréninkových a soutěžních aktivit:

  • vytvoření dráhy, po které musí dítě co nejrychleji přelézt po kolenou, přičemž se nesmí nohou dotknout země;
  • stání na opěrném bodě na jedné noze a udržování rovnováhy, popřípadě skákání z jednoho opěrného bodu na druhý, až do cíle;
  • překonávání dráhy 2 dětmi, přičemž první vede druhé, které má zavřené oči a ruce má položené na ramenou prvního dítěte;
  • překonávání dráhy pozpátku;
  • překonávání dráhy s rozpaženýma rukama, přičemž se dítě pohybuje po dráze stranou;
  • překonávání dráhy s libovolnou překážkou umístěnou na dráze.

Zábava však nemusí skončit sestavením čtyř chodníků a opěrných bodů. Při zakoupení více dobrodružných drah můžete chodníčky rozšiřovat prakticky donekonečna, dokud se váš interiér nebo exteriér nepromění na bludiště plné zábavy a dětské radosti. Skákání, lezení na kolenou, chůze naslepo, pozpátku, stranou s rozpaženýma rukama, na jedné noze, překonávání překážek a jiné možnosti hry děti perfektně zabaví a přispějí k upevňování sociálních vazeb, zlepšení komunikačních schopností a zdravému sebevědomí.

Dobrodružná dráha a chlapec

Probouzí smysly a podporuje zdravý pohyb

Dráha plná dobrodružství probouzí smysly, a to dokonce i hmatové. Povrch chodníků i opěrných bodů je totiž různý – tvoří ho všelijaké vystupující tvary, které při každém kroku rozvíjejí a stimulují hmatovou citlivost dětských chodidel. Chůze po tomto povrchu bude zároveň skvělým relaxačním cvičením, neboť na chodidlech je množství nervových zakončení. V neposlední řadě je třeba zmínit, že každý krok po úzkém chodníku prověří, jak jsou na tom děti s udržováním rovnováhy. Ta se však bude během každé hry na dobrodružné dráze Adventure Course jen zlepšovat.

Chodníčky dobrodružné cesty si děti mohou sestavit do libovolného tvaru a už při této aktivitě začíná zábava. Budou si vaši mrňousci prověřovat své schopnosti na chodnících uložených ve tvaru čtverce? Nebo to bude trojúhelník či dokonce jiný, originálnější tvar? Budou součástí chodníčků i opěrné kameny nebo budou tyto body sloužit jako překážka? Bude dobrodružná dráha rovná nebo bude terén klesat, popřípadě stoupat? Všechny tyto zábavné aktivity vnesou do dětských dnů zdravý pohyb, který je pro správný růst dětí nezbytný.