Kuchyňky, které mohou dětem závidět i dospělí

  Kategorie: Tipy na hračky,
6 min.
25. lis'21

Dětské kuchyňky už dávno nejsou jednoduché hračky s několika hrnci, sporákem a základním nádobím. Moderní kuchyňky pro děti jsou věrnou kopií skutečných kuchyní, vydávají různé zvuky a mají prvotřídní spotřebiče. Zároveň čerpají inspiraci z nejnovějších interiérových trendů a jsou krásným doplňkem každého dětského pokoje. Co z dětské kuchyňky dělá hračku, kterou by mělo mít doma každé dítě?

Děti se mimořádně rády motají v kuchyni. Chtějí vědět, co se vaří v tom hrnci, proč to všechno tak prská ​​a bublá, zajímá je, jak chutnají různé ingredience a jaký je to pocit, dotknout se mouky nebo vypracovaného těsta na chutný koláč, který právě máma peče. Snaží se dostat do všech skříněk a určitě jste po dětech nejednou uklízeli všechny hrnce a kuchyňské pomůcky poroztahované po celé kuchyni.

Hra ve skutečné kuchyni však může být pro děti i nebezpečná. Ostré nože a vidličky či horké hrnce a pánve na sporáku by měly být mimo dosah těch nejmenších. Děti však zábava v kuchyni nesmírně láká, proto si každý malý kuchař a kuchařka zaslouží svoji vlastní dětskou kuchyňku. Jedinečné kuchyňky v naší nabídce mohou dětem závidět i dospělí. Jsou odrazem nejnovějších designových trendů a inspirovány jsou skutečnými kuchyněmi. Co všechno v sobě nesou kuchyňky pro děti v naší nabídce?

Vestavěné spotřebiče

Do dětských kuchyněk už není třeba dokupovat téměř žádné spotřebiče. Varné systémy pro děti nabízejí vše potřebné podobně jako skutečné kuchyňské systémy, počínaje sporákem, pečicí troubou i lednicí. Dětským kuchyňkám nechybí ani kávovar, stroj na výrobu sody, a dokonce dávkovač ledu. Elektronické kuchyňky mají navíc různé zvukové efekty, které dokonale simulují reálné situace a znásobují tak dětskou radost z vaření a pečení fiktivních pokrmů. Kuchyňští pomocníci jsou stylově zabudováni uvnitř kuchyňky a mají moderní designové ztvárnění. Mnohé kuchyňky jsou navíc spojeny s restaurací nebo kavárnou, kde děti objeví další hravé doplňky – platební terminál a pokladnu.

Restaurace s elektronickou kuchyňkou Chef Corner Restaurant Smoby

Elektronická kuchyňka a restaurace v jednom je skvělým příkladem toho, jak chytře dokážou designéři do dětské kuchyňky zakomponovat více spotřebičů. Restaurace a kuchyňka Chef Corner Restaurant od Smoby disponuje více efekty a má skvělé elektronické funkce. Její součástí je pečicí trouba, chladnička, varná deska, kávovar, elektronická pokladna, čtečka karet, a dokonce i chytrý telefon.

Kuchynka Chef Corner Restaurant Smoby

Rozkládací prvky

Každá kuchyně nemá dostatek prostoru pro rozsáhlou linku či varný ostrov uprostřed. Stále více designérů a výrobců proto uvádí na trh kuchyně s flexibilními prvky, které lze v případě potřeby vysouvat nebo rozkládat. Je to praktické a výhodné zejména v menších prostorech, neboť pracovní plochu zvětšíte jen tehdy, když se věnujete přípravě jídla. Takové funkce nabízejí i některé dětské kuchyňky, které lze přizpůsobit jakémukoli prostoru, tedy roztáhnout nebo naopak složit do kompaktnějšího tvaru.

Oblé linie a retro design

Retro comeback hlásí nejen oděvní průmysl, ale také interiérový design a kuchyně s nožičkami zažívají v posledních letech opravdu velký návrat. Připomínají retro kabinety ze 60. let a každému interiéru dodají ten správný šmrnc. Navíc jsou velmi praktické, protože pod nožičkami snáze otřete veškerý prach a špínu, takže vaše ratolesti se mohou realizovat i při hře na úklid. Současné kuchyně pro „velké“ se však nebojí ani jemných oblých linií. Lidé je mají rádi, neboť v prostoru působí měkce a příjemně. Dětské kuchyňky s oblými hranami zároveň zvyšují bezpečnost vašich nejmenších, protože je chrání před poraněním při hře.

Kuchyňka s tekoucí vodou Tefal Evolutive Smoby

Stylová kuchyňka Tefal Evolutive Smoby vás přesvědčí o tom, že dětské kuchyňky s oblými liniemi jsou vkusné, a navíc maximálně bezpečné. Kuchyňka Smoby, kterou můžete během několika minut přizpůsobit výšce dětí, může svým designem bez problémů konkurovat moderním kuchyňským systémům. Oblé tvary, nadčasová šedá barevná kombinace a jídelní koutek na nožičkách jsou odrazem originálního francouzského stylu a vaše děti si tuto kuchyňku okamžitě zamilují.

Kuchynka Tefal Evolutive Smoby

Široká paleta barev

Ani ve světě dospělých už dávno neplatí, že kuchyňské linky musí mít jednobarevná dvířka. Výrobci si rádi hrají s různými, často i kontrastními odstíny nebo odlišnými materiály. Dětské kuchyňky následují tento trend a nabízí efektní kombinace barev základního těla linky a skříněk či poliček. Dětičkám to zároveň poskytuje lepší orientaci v prostoru, jelikož skříňky vizuálně vystupují do popředí. Pracovní desky zase obvykle mají neutrální barvy bílé, světle šedé či tmavě šedé, navozující dojem nerezu, kamene či keramiky.

Přístup z více stran

Současné kuchyně svým provedením lákají lidi, aby v nich trávili mnohem více času. Příprava jídla se soustřeďuje kolem varného ostrova, který je umístěn ve středu místnosti a přístupný ze všech stran, takže se sem pohodlně vejde i více lidí. Kuchyně se proto stávají srdcem domu, kde se potkává celá rodina a všichni členové se mohou podílet na přípravě jídla. Podobně jsou navrhovány i dnešní kuchyňky pro děti. Mnohé z nich mají 360stupňovou hrací plochu, díky čemuž si zde bez problémů zahraje i více dětí najednou. Zatímco jeden krájí, druhý může smažit masíčko na pánvi a třetí obsluhovat espresso kávovar. V takové kuchyňce mají všichni o zábavu postaráno.

Elektronická kuchyňka Tefal Studio 360° XXL Bubble Smoby

Kuchyňka Tefal Studio 360° XXL Bubble od Smoby je důkazem toho, že děti nemusí mít přístup ke kuchyňce limitovaný pouze z jedné strany. Elektronická kuchyňka ve tvaru písmene L umožňuje dětem přístup ze všech stran, díky čemuž si v ní pohodlně zahraje více dětí najednou. Nechybí ani bohaté příslušenství, množství spotřebičů a samozřejmostí jsou detaily pečlivě přizpůsobené dětským ručkám.

Kuchynka Tefal Studio XXL Smoby

Pusťte se do vaření