Pyré z červené řepy

1 min.
27. dub'21
Červená řepa je výborným zdrojem antioxidantů a mnoha vitamínů a minerálů. Je bohatá na vlákninu, a pokud ji zařadíte do dětského jídelníčku, postará se o správnou průchodnost střev a bezproblémové trávení. Je sladká tak akorát a díky červené barvě ji děti bez problémů akceptují.
Počet porcí
 2
Ingredience
  • 130 g červené řepy
Postup

Syrovou červenou řepu oloupejte, nakrájejte na kostičky a vložte do parního vařiče. Dolije vodu po úroveň 3 a nechte udusit. Uvařenou červenou řepu rozmixujte a v případě potřeby dolijte vodu, v níž se červená řepa vařila. Pro zjednodušení můžete použít již uvařenou červenou řepu, kterou zakoupíte v obchodech. Tu pouze rozmixujte a podávejte. Takto připravené pyré můžete s trochou soli a pepře natřít starším dětem na chléb jako chutnou pomazánku.