Bezpečné doručení hraček: chraňme sebe, děti i kurýry

  Kategorie: Zdraví dítěte,
3 min.
09. dub'20

Slovo bezpečnost se v posledních dnech skloňuje mnohem častěji, proto jsme si na něj posvítili i my. Přinášíme vám krátký návod na to, jak v této neobvyklé situaci postupovat při objednávání hraček a zejména, jak bezpečně převzít balík od kurýra.

I v tomto těžkém období náš e-shop nadále funguje, naši pilní Medvídkové a jejich pomocníci každý den balí a odesílají všechny objednávky k vám domů. Chceme vás ujistit, že vyřizování objednávek a doručování hraček je stále aktuální a maximálně bezpečné. Abychom chránili zdraví nás, našich zákazníků i kurýrů, musíme však v nejbližších týdnech dodržovat mimořádná bezpečnostní opatření, díky kterým k vám krásné hračky dorazí bez komplikací.

Blog kurieri text cz

V momentální situaci vybíráme pro doručení hraček toho nejlepšího a nejspolehlivějšího dopravce ve vašem regionu a volíme podle spokojenosti našich zákazníků. Mějte však na paměti, že mimořádná situace může ovlivnit termín doručení. Buďte proto shovívaví, tolerantní a při přebírání balíku dodržujte doporučení kurýrních společností. My jsme pro vás sepsali, jak v této mimořádné situaci postupovat při objednávání a přebírání zásilek:

  • Objednejte si u nás hračky a při výběru platby zvolte platbu předem. Na výběr máte online platbu kartou, okamžitým převodem online nebo platbu bankovním převodem. Některé kurýrní společnosti v současnosti nepřijímají při platbě za dobírku hotovost.
  • Zaplaťte kartou předem a odešlete objednávku.
  • Před doručením vás bude kurýr informovat o přepokládaném datu a čase doručení. Pokud jste v karanténě, informujte o tom kurýra předem a domluvte se s ním na způsobu doručení. V případě, že jste v karanténě již v době vytváření objednávky, využijte, prosíme, na doručení zásilky adresu rodiny nebo známých, kteří vám balík po převzetí kurýrem doručí před vchodové dveře.
  • Nečekejte na kurýra v bytě/v domě, ale před domem. Pro objednané zboží si přijďte k vozidlu kurýra a nevyžadujte od něj doručení přímo před bytové dveře, resp. do kanceláře.
  • Při přebírání zásilky berte ohled na kurýry a při kontaktu s nimi se chraňte rouškou, respirátorem nebo jinak (šátkem, šálou, jinou textilií) a rukavicemi. Pokud to tak nebude, řidiči některých společností mají právo zásilku nepředat.
  • Pokud je potřebný podpis, vezměte si s sebou vlastní pero.
  • Během přebírání zásilky kurýry nezdržujte déle, než je to nutné.
  • Po převzetí zásilky si nezapomeňte důkladně umýt ruce.

Obecně platí, že při přebírání zásilky je třeba se řídit informacemi v SMS zprávě nebo v e-mailu, protože postup doručování balíků se v těchto časech může v různých kurýrních společnostech trochu lišit. V každém případě však dbejte na dodržování bezpečnostních opatření, kterými chráníte zdraví nejen sebe, ale i kurýra a zároveň všechny lidi, se kterými později přijdete do kontaktu.

Potěšte své ratolesti krásnou novou hračkou i v těchto nelehkých časech a vyčarujte jim úsměv na tváři. Čas strávený doma bez možnosti zahrát si s kamarády a spolužáky uběhne díky nové hračce dodané maximálně bezpečně jako voda.