Hry, které zabaví (a nic nestojí) – 2. část

  Kategorie: Aktivity s dětmi,
2 min.
27. dub'20

Přinášíme vám další kreativní hry na dlouhou dobu a cesty.

Slovní řetěz

Pomůcky: žádné
Trvání hry: cca 10 min.
Věk: 3 a více let
Počet hráčů: 2 a více

Nejmladší hráč řekne slovo. Úkolem dalšího hráče je říci slovo na písmeno, kterým skončilo předchozí slovo. Slova se nesmí opakovat. Prohrává ten, kdo neumí říci následující nové slovo. Hru si můžete stížit tím, že budete říkat slova na jedno téma. Například věci související s cestováním či jídla.
Hra se dá hrát na cestách i doma.

Pokračuj v příběhu

Pomůcky: žádné
Trvání hry: cca 10 min.
Věk: 3 a více let
Počet hráčů: 2 a více

Nejmladší hráč řekne slovo. Další hráč ho doplní takovým, aby mohl vzniknout ucelený příběh. A tak to pokračuje dál. Můžete se předem dohodnout, zda si budete vymýšlet pohádku nebo jen tak necháte běžet slova jedno za druhým.
Hra je vhodná na cesty i na doma.

Aktivity pre deti dva

zdroj foto: freepik

Bláznivý papír – kámen – nůžky

Pomůcky: žádné
Trvání hry: cca 5 min.
Věk: 4 a více let
Počet hráčů: 2

Opačná hra jako kámen, nůžky, papír. První hráč naznačí rukou buď kámen, papír nebo nůžky. A počítá do tří. Druhý hráč musí na kámen reagovat nůžkami, na papír kamenem a na nůžky papírem. Tedy přesně naopak, než je ve skutečné hře. Pokud protihráč nestihl reagovat v čase, nebo reagoval jinak, bod získává ten, co ukázal předmět rukou. Pokud reaguje správně a v čase, získává bod druhý hráč. Následně zobrazuje předmět druhý hráč. Hraje se na domluvený počet bodů (doporučujeme 10). Věřte, že to není snadná hra, jak se zdá na první pohled.
Hra se dá hrát i na cestách i doma.

Telefon

Pomůcky: může být kniha či noviny
Trvání hry: cca 10 min.
Věk: 7 a více let (vyžaduje se čtení)
Počet hráčů: min. 3 a více

První hráč si najde text či příběh, aby se dal parafrázovat do 2 min. Pošeptá ho následujícímu hráči. A ten ho převypráví dál (a dál). Nakonec poslední v řetězu ho řekne tak, jak si ho zapamatoval. Následně první hráč přečte původní text. Ve hře není vítěz, ale zábava, jak se postupně zkomolí původní text na něco jiného.
Hra není vhodná na cesty v autě, autobuse či v letadle.

Pokračování příště