Vybíráme domeček pro děti

  Kategorie: Tipy na hračky,
4 min.
14. úno'17

S jarem přichází sluníčko a teplejší dny. Děti milují hru na čerstvém vzduchu a pobíhání po trávě. Ideální hračkou na zahradu je právě dětský domeček, který zpestří jarní hry a podpoří fantazii malých rošťáků. Pokud zvažujete koupi zahradního domku pro děti, přečtěte si naše tipy, díky kterým koupi dětského domečku nebudete litovat.

Zahradní domky podporují dětskou představivost a přinášejí kopec zábavy. Dětská fantazie nezná hranic a domek nabízí mnoho pobídek pro jejich bujarou představivost. Dětské domky v naší nabídce jsou navrženy tak, aby si v nich zahrálo několik dětí. Díky tomu si děti budují sociální vazby a učí se spolu komunikovat. Poradíme vám, jak vybrat domek, který bude splňovat vaše nároky a zároveň děti potěší.

Vybíráme domeček pro děti

Domek, který neporazí žádné počasí

Během teplejších měsíců bude domek odolávat změnám počasí, které by se mohly podepsat na tom, jak vypadá. Pokud si však dáváte na výběru domku záležet, určitě zvolte takový, který má kvalitní UV filtr. Domečky ošetřené tímto způsobem si udrží zářivé barvy déle a materiál se opotřebovává pomaleji. Taková úprava vám může ušetřit čas strávený opravou domku a natíráním.

Díky UV filtru si barvy na dětském domku hravě poradí s deštěm i se sluncem. Vyhnete se tak brzkému natírání domku. UV ochrana na domečku navíc chrání i dětskou pokožku, takže dětičky jsou během hry v domku v naprostém bezpečí.

Jak vybrat dětský domeček

Materiál jako záruka kvality

Když stavíte dům, dbáte na výběr těch nejkvalitnějších materiálů a nespokojíte se s čímkoliv. Tak by to mělo být i v případě výběru dětského domečku. Někteří rodiče jsou u plastových hraček skeptičtí, ale dnes na trhu najdete vysoce kvalitní plast, který neškodí zdraví, má kvalitní zpracování a vydrží i nejbláznivější dětské hry. Právě proto vybírejte domky s pevnou konstrukcí, která odolá i silnému větru. Stabilita domku je důležitá nejen kvůli nástrahám počasí, ale zejména kvůli dětské bezpečnosti.

Rozhodujícím faktorem pro mnohé rodiče jsou i různé certifikáty kvality a země původu. U nás najdete jen domky od výrobců, kterým důvěřujeme i my a kteří splňují ty nejvyšší bezpečnostní standardy a kritéria Evropské unie.

Dbejte na maličkosti

Na postavení zahradního domku potřebujete rovnou čistou plochu v dohledu z domu. U nás najdete domky různých velikostí, a proto je vhodné změřit si, kolik místa jste ochotni vyčlenit na takový domeček. Dbejte na to, aby se domek nenacházel blízko ostrých hran a nástrojů, znečištění, případně jiných potenciálně nebezpečných oblastí jako například šachta. Promyslete si také, zda chcete v zimních měsících přenést domek do dětského pokoje a také tomu přizpůsobte jeho rozměry.

Set domeček Přátel Smoby s kuchyňkou a zvonkem a zeleninový stánek

Set domeček Přátel Smoby s kuchyňkou

Na výběr máte domky v mnoha barevných kombinacích, velikostech a dokonce i s oblíbenými pohádkovými postavičkami. Při výběru si určitě všímejte věkového doporučení. A určitě zvažte i sety domků s příslušenstvím. Takto můžete svému dítěti koupit domek i s klouzačkou nebo houpačkou za výhodnější cenu. Některé domky v naší nabídce jsou spojeny s kuchyňkou či piknikovým stolem, takže představují multifunkční hračku, se kterou si dokáže zahrát několik děti. Originálními prvky, které děti zaujmou, jsou také květináče, díky kterým se děti učí, jak rostou kytičky a jak se o ně třeba postarat.

Dětská radost na prvním místě

Poslední slovo by při výběru domku měli mít naši malí rošťáci. Přece jen jsou to dětičky, které si budou v domku hrát a trávit tam nejvíce času. Nechte děti, ať si vyberou své oblíbené barvy a pohádkové postavičky, které jim budou zpříjemňovat každou hru. Domky s pohádkovým motivem pomáhají dětem ztotožnit se s oblíbeným hrdinou. Tak budou mít dětičky svou oblíbenou pohádkovou postavičku stále u sebe.

Set domeček pro děti Máša a medvěd Smoby a piknikový košík

Set domeček pro děti Máša a medvěd

I díky takovým maličkostem se budou vaše děti v domku cítit jako opravdoví hostitelé. Tak a teď už víte, podle čeho vybrat dokonalý domeček pro vaše děťátko, tak směle do toho! V našem e-shopu naleznete domky v kategorii Dětské domečky.

Dětské domečky