Jak vybrat dětské odrážedlo?

  Kategorie: Tipy na hračky,
4 min.
15. úno'17

S prvními teplejšími paprsky slunce to naše děti začne lákat ven na čerstvý vzduch. Ne všechny dětičky chtějí však pouze chodit a pobíhat. Pro ty aktivnějších mrňouse je jako stvořené právě dětské odrážedlo, se kterým si užijí spoustu zábavných jízd. Odrážedlo je první dopravní prostředek, který může děťátko samostatně ovládat a díky kterému se naučí rychleji jezdit na kole.

Pro nejmenší dětičky, které ještě neumějí používat pedály, jsou odrážedla ideálním startem do světa tříkolek a kol. Naučí se udržovat rovnováhu a navíc si rozvinou své motorické dovednosti i koordinaci pohybů. V naší nabídce najdete odrážedla pro děti již od 6 měsíců. Při výběru odrážedel je však třeba si všímat několika důležitých věcí.

Odrážedlá pro děti

Dřevo nebo plast?

Rodiče jako první zajímá, z jakého materiálu je vyrobena hračka, kterou se chystají koupit. V naší nabídce najdete odrážedla ze dřeva i plastu. Dřevěné hračky se dnes vracejí do módy a jsou ve světě velmi populární. Odrážedla ze dřeva podporují správný vývoj kyčlí, protože dětičky na nich musí sedět zeširoka. Odrážedla Janod mají navíc dřevěnou konstrukci a jsou vyrobena z kvalitního dřeva, takže o bezpečnost vašich nejmenších se nemusíte bát.

Dřevěné balanční kolo Little Bikloon Janod od 2-4 let

Dřevěný balanční kolo Janod

U plastových odrážedel máte na výběr z několika velikostí, barev a pohádkových motivů. Díky rodičovským ručkám jsou tato odrážedla vhodná již pro dětičky od 6 měsíců, přičemž vedení odrážedla má pod kontrolou rodič. Plastová odrážedla mají oproti těm dřevěným řadu doplňků, jako například sluneční clonu, klakson nebo elektronický panel vydávající zvuky.

Odrážedlo Bubble Go 2v1 Smoby se slunečníkem a elektronickým volantem od 6 měsíců

Odrážedlo Bubble Go 2v1 Smoby

Všímejte si detailů

U odrážedel pro nejmenší děti dbejte na to, aby odrážedlo mělo pevnou ohrádku, která zabrání jejich možnému pádu a také vašemu děťátku umožní pohodlně se opřít na kterékoliv straně. Chcete-li mít absolutní jistotu, že se malému "pirátovi silnic" nic nestane, kupte si odrážedlo s tříbodovými bezpečnostními pásy, kterými ho přichytíte přes ramínka k sedadlu.

Svou roli samozřejmě hrají i kvalitní – široká gumová kola. Ta není třeba podceňovat především v případě, že se děťátko bude na odrážedle vozit i venku. Zároveň se postarají o komfortní, ale i tichou jízdu, což zase oceníte tehdy, pokud se děťátko bude pohybovat po interiéru.

Vybíráme dětské odrážedlo
Praktické a hravé doplňky

Při výběru odrážedla mnohdy rozhodnou i různé praktické doplňky nebo hravé detaily, které jednotlivé modely obsahují, nebo se dají dokoupit. V létě můžete ocenit například odnímatelnou sluneční clonu, která vašeho prcka ochrání před slunečními paprsky. Rodičovská ručka může být zase vybavena držákem na láhev, zatímco pod sedadlem se může ukrývat úložný prostor, kam si malý řidič schová své hračky nebo sladkosti.

Pro mnohé ratolesti bude jízda ještě zábavnější s odrážedlem se zvukovými efekty, s volantem, telefonem, klaksonem či dokonce s přívěsem. Náročnější rodiče si mohou zakoupit i odrážedlo s hudební hračkou nebo didaktickým stolkem, díky kterému může děťátko hravou formou objevovat svět barev, tvarů i zvuků.

Dětská odrážedla jsou prvním dopravním prostředkem dětí

Ať se rozhodnete jakkoliv, myslete v první řadě na to, aby si vaše děťátko užilo s odrážedlem spoustu zábavy. Odrážedlo se stane nejlepším společníkem dětí při dlouhých procházkách a pomůže mu při správném vývoji. Více kvalitních a hezkých dětských odrážedel naleznete v naší nabídce.

Dětská odrážedla