Jak vybrat dětskou skluzavku?

  Kategorie: Tipy na hračky,
4 min.
09. úno'17

Jaro už klepe na dveře a po dlouhé zimě všechny děti čekají, kdy budou moci vyběhnout na zahradu. Pro děti je u exteriérových her prvořadá zábava, ale rodiče dbají zejména na bezpečnost. Poradíme vám, podle čeho vybrat dětskou skluzavku a na co si při koupi dávat pozor. Každý rodič chce pro své děťátko přece to nejlepší.

Každé dítě touží mít doma vlastní hřiště, ve kterém nesmí chybět dětská skluzavka. Věděli jste, že skluzavky rozvíjejí motoriku vašeho děťátka a posilují pohybovou soustavu? Kromě toho se děti učí udržovat rovnováhu a tříbí si koordinaci pohybů. Vězte, že když dítě pošlete na skluzavku, děláte i něco pro jeho zdraví. Jak však vybrat skluzavku, která bude kvalitní, bezpečná a zároveň pěkná?

Jak vybrat dětskou skluzavku

Kvalita na prvním místě

Skluzavky, které najdete v naší nabídce, jsou při dětském dovádění maximálně bezpečné, ale neochudíte děti o pořádnou radost ze hry. Bezpečnost je prvořadá, proto jsme do naší nabídky zařadili jen skluzavky, které mají certifikáty kvality a splňují všechny bezpečnostní normy. Kupujte pouze skluzavky, u kterých si umíte s určitostí ověřit výrobce a zemi původu. Dbejte na kvalitní materiál a raději sáhněte po dražší, ale o to kvalitnější alternativě.

Bezpečnost nade vše

Protiskluzové plochy, stabilní schůdky, pevné úchyty či vyvýšené boční stěny. I tyto věci hrají při výběru skluzavky důležitou roli. Zjistěte si také nosnost skluzavky a neriskujte, aby se na ní klouzaly starší a větší děti, které by si mohly zbytečně ublížit. Naše skluzavky jsou vyrobeny z pevných a nezávadných materiálů. Nášlapné plochy jsou protiskluzové a na skluzavku snadno vylezou i bosé a mokré nožičky. Kulaté a hladké úchyty zase dají dětem pocit stability a bezpečí.

Bezpečnost nade vše

Do pokoje i na zahradu

Je špatné počasí, ale vaše děti se chtějí i přesto klouzat? Nevadí! Mnohé skluzavky mají praktickou velikost, díky které se vejdou i do dětského pokojíčku. Pak není problém uložit je do kufru auta a převézt na chatu, k vodě nebo jen vynést na zahradu. Jiné skluzavky však mají delší klouzací plochu. Proto si pozorně všímejte i rozměrů, aby vás pak velikost skluzavky nepřekvapila.

Pestré barvy i po letech

Při hračkách, které jsou dlouhodobě na světle, je důležitý UV filtr. Ten chrání plasty před vyblednutím a zničením od slunce, a tak zaručuje, že barvy nevyblednou po dlouhou dobu a zůstanou zářivé jako v první den po dobu dlouhých let používání. Díky tomu můžete mít skluzavku vyloženou na zahradě či na dvoře celé dny a hračky nemusíte neustále odkládat. Pestré barvy navíc v dětech podporují představivost a fantazii. Dnes již na trhu najdete řadu krásných barevných kombinací a skluzavek s pohádkovými vzory, které vaše děti budou milovat.

Skluzavka pro děti

Dětská radost k nezaplacení

Dětem by při hře skluzavka neměla chybět, a to hned z několika důvodů. V první řadě děti skluzavky milují. Kromě toho jsou motivovány ke zdravému pohybu a aktivní zábavě. Dítě musí na skluzavku nejprve vylézt, aby se mohlo následně spustit a užít si zábavu ze sklouznutí. Děti milují hru a s ní i přirozený pohyb. Skluzavky pomáhají dětem budovat zdravé svaly, motoriku i silná srdíčka. Skrytým benefitem pro rodiče je to, že děti se po záplavě takové aktivity unaví a usnou dříve, než stihnete dopovědět pohádku. Skvělé dětské skluzavky najdete i u nás v kategorii Skluzavky.

Dětské skluzavky