Jak se připravit na příchod miminka

  Kategorie: Miminko a batole,
4 min.
26. kvě'16
Příchod miminka znamená pro rodiče velkou změnu. Najednou je tu malý človíček zcela závislý od maminky a tatínka. Vše je pro něj v tomto novém světě nového. Poznává samo sebe, rodičů a své okolí. Malé tělíčko potřebuje speciální péči. V našem seznamu naleznete vše, co budete potřebovat pro první měsíce vašeho miminka.

Jak se připravit na miminko

Před odjezdem do porodnice

Po porodu budete mít plné ruce práce s miminkem a vaření nebo úklid vám na um ani nesejde. Pokud nemáte v dispozici nikoho, kdo by se postaral o domácnost první týden po porodu, připravte se dopředu.
  • Vyperte a vyžehlete všechny věcičky pro miminko.
  • Ukliďte byt a připravte dětský pokojíček.
  • Navarte na nějakou dobu předem, jídlo si odložte do nádobek a zamražte.
  • Udělejte velký nákup, aby vám první týden po porodu nic nechybělo.
  • Připravte na příchod miminka svého domácího mazlíčka. Pokud spí s vámi v pokoji, najděte mu nové místo a naučte ho na něj.
  • Sbalte se do porodnice a vyberte oblečení, v němž pojedete s miminkem domů.

Drobeček právě zavítal na svět

Miminko vnímá svět přes své smysly. Zejména přes čich a dotek. Zvyká si na svůj osobní pach a rozpoznává i vůni rodičů. Kůže miminka je ještě velmi citlivá, ale zvědavé ručky se již pomalu natahují za různými předměty. Očka ještě daleko nedohlédnou, jsou však citlivé na barvy. Ouška zase pozorně vnímají každý zvuk. Děti během svých prvních dnů ještě hračky nepotřebují, ke štěstí jim postačí dotyk maminky. Výbava pro miminka na první týdny by měla obsahovat:
Alespoň základní věci si pořiďte ještě před porodem. Vyhnete se stresu a při příchodu z porodnice vám již nic zásadního nechybí. Další potřeby si dokoupíte postupně.

Miminko se začíná zajímat o okolí

Když miminko začne uchopovat, držet hlavičku a pomalu se převalovat, je nejvyšší čas na první hračku. Hračky, které stimulují dětské smysly pomáhají v rozvoji mozku a jemné motoriky. Zvolte proto hračky různých textur, které na dotek zaujmou ručičky miminka. Všechny děti mají rádi měkoučké hračky, jemná plyšová hračka je ideální partner na mazlení do postýlky. Děti pozitivně reagují na barvy a melodie. Proto určitě zvažte i kolotoč nad postýlkou, barevné hračky, které mohou děti uchopovat. Či hračky, které při dotyku vydávají zvuky nebo melodie, jako například chrastítka.
Při výběru hračky pro miminko buďte obzvlášť opatrní. Miminka mají ještě velmi slabou imunitu a jsou citlivé. Dbejte proto na následující:
  • materiál by měl být zdraví nezávadný a hypoalergický
  • hračky by neměly obsahovat malé části, které se dají polykají
  • sledujte věkové doporučení na obalu
  • všímejte si certifikáty bezpečnosti výrobců

Přebalovací podložka toTs-smarTrike

Přebalovací podložka toTs-smarTrike

Přebalovací podložka usnadní přebalování pro vás i pro miminko, které se bude cítit pohodlně. Tots přebalovací podložka je vyrobena z tlustého houbovitého materiálu s voděodolným povrchem, nemusíte se tedy bát znečištění. Součástí balení jsou i dvě povlečení ze 100% saténové bavlny a podlouhlý polštářek.

Přebalovací podložky

Přebalovací taška na kočárek Voyage 4v1 toTs-smarTrike

Přebalovací taška 4v1 toTs-smarTrike

I na obyčejnou procházku kočárkem potřebujete nosit celou výbavu. Lahvičku, pleny, vlhčené ubrousky. Praktická přebalovací taška vám ušetří spoustu času a námahy. Multifunkční taška Tots-smarTrike je vyrobena z voděodolného materiálu a obsahuje několik praktických přihrádek, včetně termobalu na lahvičku a přebalovací podložku. Jednoduše si ji připevníte na kočárek nebo ji můžete nosit v ruce, přes rameno nebo jako batoh.

Přebalovací tašky

Oboustranná deka pro miminko toTs-smarTrike

Deka pro miminko toTs-smarTrike

Deka je vyrobena ze 100% bavlny a je vhodná již pro nejmenší miminka. Oboustranná deka s jemným designem s ptáčkem je dostupná v růžové, modré a šedé barvě. Z jedné strany je barevná a z druhé bílá. Miminko si tuto měkoučkou deku určitě zamiluje.

Dětské deky