Máša a medvěd dobývají svět hraček

  Kategorie: Tipy na hračky,
4 min.
08. srp'16

Od dob pohádky Jen počkej, zajíci! je Máša a medvěd nejpopulárnější kreslenou dvojicí ruské animované tvorby, kterou si oblíbili děti a dokonce i dospělí na celém světě. Na síti YouTube má jedna z epizod dokonce více zhlédnutí než kterákoli jiná pohádka z dílny Disney. Proč děti Mášu a medvěda tolik milují?

Hračky Máša a medvěd

Máša je roztomilá tříletá holčička, která miluje sladkosti a snadno se spřátelí s každým, koho potká. Má však i jedno nemilé „nadání“ – na každém kroku vyrábí samé problémy. Blonďatého neposedného stvoření  se ujme bývalý cirkusový medvěd Miša, který v lese hledá zasloužený odpočinek. A přestože malá slečna zatahuje pořádkumilovného chlupáče z jedné šlamastiky do druhé, stává se z nich nerozlučná dvojka. Kromě ústředních hrdinů se v pohádce objevuje mnoho dalších zvířátek. Nemají sice jména, zato každé z nich má plno slabostí, zálib a snůprasátko poslouchá dokola disko hudbu, medvědice nejraději čte básničky, ježek neodolá pohledu na motýly, veverka zase sní o tom, že shromáždí všechny oříšky v lese.

Pohádka, ve které vždy něco objevíte

Přestože v příbězích Máša a medvěd se téměř nemluví, rozumí jim děti bez ohledu na to, ze které země pocházejí. O popularitě pohádky svědčí fakt, že ji viděli již v 120 zemích světa. Máša a medvěd si však nezískali jen nejmenší, stejně je zbožňují i rodiče. Mnozí tvrdí, že kreslené postavičky je vrátili do dětských časů. Svým šibalským námětem prý připomínají příběhy vlka a zajíce, jiným zase kocoura Toma a myšáka Jerryho. Ačkoli jedna epizodka trvá pouze 7 minut, je plná dynamických scén a detailů, díky nimž mají děti s rodiči i po několika zhlédnutí co objevovat. Originální 3D animaci podtrhuje Mášin roztomilý zjev a tisíce výrazů obličeje, které jsou pro děti typické.

Věděli jste, že...?

Pohádka Máša a medvěd vlastně není nový nápad. Její autoři, Dmitrij Lovenko a Sergej Kuzmin, se společně s animátorem Olegem Kuzovkovem inspirovali původním ruským příběhem. Chtěli však vytvořit domácí animované dílko na technické úrovni pohádek, jako jsou Příběh hraček nebo Hledá se Nemo. Tehdy samozřejmě netušili, že malá Máša spolu s medvědem učarují dětem po celém světě. Společnost Animaccord (její název zdobí i lednici v medvědí chaloupce), která pohádku produkuje, používá na animaci software Pixaru či Autodesku, ale také vyvinula vlastní programy, pomocí kterých vytváří dokonalou iluzi vody, sněhu či medvědí srsti přesně podle představ autorů. V současnosti na pohádce pracuje již kolem 70 animátorů. V roce 2015 získala série Máša a medvěd prestižní cenu Kidscreen Awards, která je Oscarem animované tvorby pro děti.

S Mášou a medvědem za vlastním dobrodružstvím

Díky tomu, že oblíbené postavičky se stávají námětem mnoha hraček, dětských doplňků či školních potřeb, můžou vaše děti zažit vlastní příběhy se svými milovanými hrdiny.

S Mášou a medvědem ve škole

Školní lavice Máša a medvědJak přimět svého neposedu setrvat alespoň pět minut ve školní lavici? Dovolte, aby mu společnost dělali věrní kamarádi. Školní lavice Máša a medvěd Smoby poslouží jak školákům, tak i dětem v předškolním věku. Obsahuje celkem 20 doplňků a úložný prostor, kam si prckové mohou uložit drobnosti či školní potřeby.

S Mášou a medvědem na závodech

Tříkolka Smoby Máša a medvěd

Tříkolka Máša a medvěd Be Move Smoby zaručí malému rošťákovi zábavu i na nerovném povrchu, a to díky kvalitním kolečkům z měkčeného plastu. Vozidlo má pevnou kovovou konstrukci, což zaručuje vysokou bezpečnost vašich malých závodníků, ale i dlouholetou trvanlivost. Praktickým doplňkem je vyklápěcí zadní korba, kde se dají převážet hračky nebo sladkosti.

S Mášou a medvědem v kuchyni

Set kuchyňky, kočárku a židle Máša a medvědSet kočárku pro panenku, kuchyňky s doplňky a jídelní židle s motivem notoricky známých postaviček přinese vaší malé hospodyni množství zábavy. Dětská kuchyňka obsahuje 22 doplňků, má zabudovaný kávovar, troubu na pečení, varnou desku, hodiny i umyvadlo. Kočárek ukrývá velký plastový košík ve spodní části, který může posloužit k uložení různých drobností pro panenku.

S Mášou a medvědem v domečku

Stavebnice Máša a medvěd v domkuStavebnice PlayBIG Bloxx Máša a medvěd v domečku inspirovaných populárními postavičkami potěší všechny děti, které s oblibou skládají. Stavebnice je zase kompatibilní se skládačkami Lego, takže dětičky je mohou volně kombinovat.

Hračky Máša a medvěd