Hračky na dovolenou, které vaše děti zabaví

4 min.
18. čen'16

Letní dovolená je období zaslouženého odpočinku, na který se těšíme celý rok. Ti, kteří jsou již rodiči, nám dají za pravdu, že dovolená s dětmi je o něco náročnější než dovolená s přáteli nebo jen s partnerem ve dvojici. Jak si nejlépe vychutnáte relax se svými ratolestmi? Připravili jsme pro vás několik tipů, jak prožít dovolenou v klidu a užít si letní restart mysli i s dětmi.

Děti na dovolené

Důležité je plánování

Nenechávejte si vše na poslední chvíli a alespoň týden před dovolenou si pripravte seznam věcí, které potřebujete vzít s sebou. Postupně ho doplňujte, abyste a nic nezapomněli. Mezi základní výbavu, kterou budete potřebovat, zda půjde k moři nebo do hor patří:

  • krém na opalování a po opalování, balzám na rty s ÚV ochranou
  • základní léky (od horečky, na průjem, dezinfekce, analgetikum, sprej na spáleniny, gel po bodnutí hmyzem a léky, které pravidelně užíváte vy nebo děti)
  • pokrývka hlavy
  • sluneční brýle
  • univerzální oblečení – letní i teplejší, protože nikdy nevíte, jak se počasí zvrtne
  • adekvátní obuv
  • hygienické potřeby
  • oblíbené hračky dětí a společenské hry

Dětský kufr na kolečkách T-Rex Janod

Dětský kufr na kolečkách T-Rex Janod

S praktickým kufříkem na kolečkách s teleskopickou rukojetí a veselým motivem dinosaura půjde i balení snadněji. Součástí kufříku jsou dvě větší a dvě menší kapsy. Kufřík s dinosaurem je výborným cestovatelským společníkem pro děti od 3-8 let. Více kufříků a batohů naleznete v kategorii dětské batohy.

Dětské batohy

Do auta

Z této části dovolené mají rodiče asi největší obavy. Zkuste dětem vymyslet aktivity, které je natolik rozptýlí, že cestování autem jim uběhne rychle. S většími dětmi si můžete zahrát slovní fotbal, Hádej na co myslím či karetní hry jako kvarteto. Pozornost menších dětí zaujmou pomůcky na kreslení, nebo hračky na mazlení. Ty jsou důležité zejména pro malé dětičky do tří let, které si pomocí známých vůní identifikují místa. Hračka na mazlení bude pro dítě uklidňujícím prostředkem, který sníží jeho nervozitu. Holčičkám nesmí chybět oblíbená panenka a chlapcům autíčko, se kterými se rádi hrají. Společenské hry však nikdy nevyjdou z módy a využijete je i během dovolené.

Dětská společenská hra Touroperator Janod

Dětská společenská hra Touroperator Janod

Dětská společenská hra Touroperator Janod. Set společenských her touroperátorů oceníte nejen v autě. Hry vaše děti zabaví i po večerech či během horkých nebo deštivých dnů. Všechny hry jsou krásně ilustrované s cestovateľsým motivem a jsou také vyrobeny z kvalitních materiálů a zdravotně nezávadných barev. Set obsahuje pexeso, kvarteto, žolíkové karty, kostky, domino a pod. Touroperator je ideální společník na dlouhé cesty a dovolené.

Společenské hry

K vodě

Dovolená u vody vyžaduje, abyste dítěti vzali pomůcky na plavání, ale i různé vodní hračky jako například pistole. Výbava k vodě zahrnuje nafukovací hračky, které jsou skladné, takže se snadno přenášejí. Pokud jedete na dovolenou k moři s děťátkem do jednoho roku, určitě si s sebou vezměte malý bazének. Můžete do něj nabrat mořskou vodu, budete však mít jistotu bezpečí, že se děťátku nic nestane. U vody nesmí chybět loďky, které si děti budou na vodní hladině pouštět.

Pěnová deska na plavání Hledá se Dory MondoPěnová deska na plavání Hledá se Dory Mondo

S kvalitní pěnovou deskou a za asistence rybiček Nema a Dory se vašemu hubeňourovi bude určitě plavat snadněji. Deska skvěle nadnáší a je vhodná pro začínající i pokročilejší plavce. Dítě ji jednoduše uchopí do obou rukou a kope nohama, čímž se pohání vpřed. Váš mrňous si s deskou užije hodně legrace a zároveň si posílí nožky. Více plaveckých pomůcek naleznete v kategorii vybavení k vodě.

Plovací desky

Na pláž

Pláže s jemným pískem jsou tím pravým místem pro experimentování mrňousů. Hrabání, přesýpání nebo nakládání písku rozvíjejí jejich jemnou i hrubou motoriku a posilují svaly horní části těla. K moři dětem určitě vezměte hračky do písku jako kbelíky na písek a formičky. Pokud máte v kufru dost místa, určitě dětem vezměte i bagr nebo nákladní auto do písku. S takovouhle výbavou na dovolenou zajistíte dětem zábavu na dlouhé hodiny.

Nafukovací křeslo Frozen královský trůn

Na pláži jako král či královna. Nafukovací křeslo ve tvaru královského trůnu můžete využít jako lehátko na pláži nebo i jako nafukovačku na vodě. Po dovolené se může stát součástí dětského pokoje.

Vybavení k vodě