Domácí dílnička pro malé kutily

  Kategorie: Tipy na hračky,
4 min.
19. říj'16

Děti rády napodobují různé pracovní činnosti. Hrají si na kuchařky, učitelky, řidiče či domácí kutily. Předměty jako kladivo, šroubovák, pilka nebo metr fascinují nejednoho chlapce. Malého kutila před rizikem úrazu ve skutečné dílně ochráníte tím, že bude znát názvy a funkce jednotlivých nástrojů i to, jak se používají.

Než kluci dorostou do takového věku, že mohou otci bez obav pomáhat v dílně a pracovat s opravdovým nářadím, jejich sny o kutilství splníte prostřednictvím dětského nářadí na hraní. Hra na povolání rozvíjí hravost, kreativitu a přibližuje prostředí, do kterého se děti možná jednou dostanou.

Podstatou těchto her je ztvárňovat v zábavné podobě nejrůznější situace a události, které děti odpozorovaly v životě. Hra i práce jsou vyjádřením vztahu k okolnímu světu, ve kterém se člověk projevuje. Rozdílnost obou je v tom, že zatímco práce já reálná činnost, motivovaná vědomím a účelem, hra je symbolická a motivovaná spontánností.

Hra na povolání

Chlapci a oblíbené profese

Hra je určitým druhem přípravy na život, proto by děti již v předškolním věku měly přijít do kontaktu s nástroji jako kladivo, kleště, nůžky či jehla. Tyto hračky podněcují jejich motivaci a zájem o pracovní činnost. Čím vším touží být malí předškoláci?

Mezi nejoblíbenějšími profesemi pro chlapce se pravidelně objevují povolání jako policista, hasič, fotbalista, voják, kosmonaut, řidič či automobilový závodník. Někteří rošťáci však touží být stavbaři či automechaniky. Takovému malému mistrovi uděláte největší radost vlastní dílničkou.

Dřevěný magnetický pracovní stůl Janod Redmaster Giant Bricolo XL se 40 doplňky

Domácí dílna Janod

Janod dřevěný pracovní stůl Redmaster Giant Bricolo XL je hračka vhodná pro chlapce od 3 do 8 let. V balení najdete až 40 různých doplňků jako šrouby, matice a dřevěné nářadí, které jsou zárukou hodin plných zábavy a nekonečných možností na hraní. Plocha nad stolem je magnetická.

Dílnička je všestrannější než autíčko

Hračky, které jsou kopiemi skutečných předmětů, nabízejí dětem podle psychologů více možností využití. Proto je zaujmou na delší chvíli než například autíčko na baterky. Vlastní nářadí na hraní rozvíjí trpělivost a koncentraci. Děti mohou při hře na povolání projevit své dovednosti a praktickou tvořivost. Zároveň jim takové hračky pomáhají zafixovat si základní poznatky, které jsou potřebné pro běžný život. Děti, které znají názvy a funkce jednotlivých nástrojů, budou mít později v opravdové dílně výhodu.

Set pracovní dílna pro děti Black + Decker Smoby s vrtačkou a elektronická motorová pila

Dílna pro děti Smoby

Set hraček dětská pracovní dílna Black + Decker s vrtačkou a elektronickou motorovou pilou se hodí pro chlapce od 3 let. Dětská pila Black + Decker vydává zvuky jako opravdová pila. Je maximálně bezpečná a vyrobena z kvalitního materiálu se sametově jemným povrchem.

Hračky, které učí trpělivosti

Jedinečný design našich hraček do dílničky, jejich realistické provedení a poutavé barvy zaručí, že si s nimi rád zahraje každý tatínkův pomocník. Chlapci se takto hravým způsobem naučí, na co jednotlivé nástroje slouží, jak se jmenují a jak se používají. Děti se při hře s pracovními nástroji zároveň učí plánovat a být trpělivé. Pro některé kluky budou hračky z dětské dílničky hravou přípravou na jejich budoucí povolání

Dětská pracovní dílna Mecanics Écoiffier s rudlem, kufříkem, přilbou a doplňky od 18 měsíců

Pracovní dílna Écoiffier

Dětská pracovní dílna Mecanics je nádherná hračka vhodná pro chlapce od 18 měsíců. Součástí této chlapecké dílny je rudl – vozík na převážení těžkého materiálu nebo kufříku s nářadím, přilba na ochranu hlavy malého kutila a další doplňky, které nesmí chybět v dílně žádného malého pomocníka nebo opraváře.

Dětská dílna a nástroje