4 tipy na netradiční adventní kalendář pro děti

  Kategorie: První roky dítěte,
3 min.
27. lis'16

Dárek jen pro trpělivé. 24 otevíracích okének s čísly, která skrývají čokoládovou figurku na každý den ... Uhodli jste, že mluvíme o adventním kalendáři? Jeden ze symbolů adventu a blížících se Vánoc může mít i netradiční podobu. Připravte dětem vlastní originální adventní kalendář. Máte na to už jen pár dní!

Adventní kalendář prý vymyslela, jak jinak, jedna šikovná německá máma, která už nemohla poslouchat otázky svého syna, kdy budou Vánoce. Připravila mu kalendář, který skrýval sladkost na každý den, od začátku prosince až do Štědrého dne, jako odměnu za jeho trpělivost. O pravdivosti tohoto příběhu z 19. století můžeme dnes jen polemizovat, tento milý zvyk však rozhodně nechceme bojkotovat.

Ako si vyrobiť adventný kalendár

Adventní kalendář trochu jinak

Z adventního kalendáře se stal fenomén, který využili zejména výrobci sladkostí. Pokud nechcete děti každý den krmit čokoládovou figurkou, vyrobte jim vlastní kalendář, do kterého můžete ukrýt oříšky, sušené ovoce nebo překvapení v podobě malé hračky. Zapojte do výroby kalendáře i děti. Mohou vám pomoci vystřihovat, lepit, přišívat či zdobit.

Při tvoření recyklujte

Roličky z toaletního papíru jsou artiklem, který se často objevuje v dětské kreativní dílničce. Na blogu morningcreativity.com z něj šikovné ruce maminek vyrobily adventní kalendář v podobě domečku nebo 24 veselých sobů s velkými červenými nosy.

Adventní kalendář z rolek toaletního papíru

Odpočítávání do Vánoc v glamour stylu

Zakopli jste při procházce s dětmi lesem o větev stromu? Možná to bylo pověstné cinknutí tří oříšků do nosu. Vezměte větev domů, nastříkejte jí barvou a připevněte na ní balíčky s odměnami. Inspirovat se můžete bloggerkou Natalie z My Little Secrets, která odpočítává dny do Vánoc v glamour stylu. Takovým adventním kalendářem potěšíte zejména větší slečny.

Glamour adventní kalendář
Tvořivé ruce maminek

Jsou ruční práce vaší silnou stránkou? Pak bude pro vás výroba adventního kalendáře z látky odpočinkem. Vystřihněte si maketu boty, zvolte vhodnou látku a zábava na několik večerů může začít. Do hotových botiček se vejdou sladkosti i různé drobnosti. Očíslovat je můžete fixem na textil nebo dřevěnými srdíčky nalepenými tavnou pistolí.

Adventní kalendář ušitý z látky

S pomocí šikovného tatínka

Pokud máte doma šikovného tatínka, můžete jej také zapojit do výroby originálního adventního kalendáře. Nás zaujal kalendář z dřevěných palet v podobě stromečku, který se stane zároveň interiérovou dekorací. Vytvořili ho manželé z blogu Remodelaholi. Se svými fanoušky se dělí o množství DIY tipů na zkrášlení domova. Tento projekt patří mezi náročnější a zaměstná celou rodinu, včetně vašich mrňousů.

Adventní kalendář z palet

Mini kalendář s aktivitami

Překvapení v adventním kalendáři nemusí mít jen podobu sladkosti nebo dárku. Připravte pro své děti neobvyklý adventní kalendář ze zápalkových krabiček, které oblepíte ozdobným papírem a dekorujete číslem. Každý den bude ukrývat společnou aktivitu – hraní společenských her, skládání puzzle, výrobu vánočních pozdravů, společné pečení cukroví nebo návštěvu kina.

Zdroj fotek: morningcreativity.com, mylittlesecrets.ca, remodelaholic.com